Μετά τo λανσάρισμα της Cayenne S Hybrid, η γερμανική εταιρεία διευρύνει σήμερα τη γκάμα των υβριδικών της εκδόσεων παρουσιάζοντας τη νέα Panamera S Hybrid.

Το… μπαράζ παρουσίασης ολοένα και περισσότερων υβριδικών εκδόσεων συνεχίζεται. Και, μάλιστα, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, με αμείωτο ρυθμό, καθώς στο «παιχνίδι» των καθαρών αυτοκινήτων μπαίνουν διαρκώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές. Σημεία των καιρών; Μάλλον όχι, αφού η μείωση των εκπομπών ρύπων δεν είναι πλέον… μόδα, αλλά ανάγκη. Στο «χορό» αυτό έχουν πλέον μπει για τα καλά και οι δημιουργοί των αποκαλούμενων και ως «υπερ-αυτοκινήτων», αρχής γενομένης με την Porsche, η οποία ήδη απαριθμεί ουκ ολίγα «καθαρά» (ή πιο σωστά, καθαρότερα!) αυτοκίνητα. Σήμερα, λοιπόν, οι Γερμανοί παρουσιάζουν, μετά την Cayenne S Hybrid, την αντίστοιχη έκδοση για την 4θυρη Panamera S.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το πολυτελές υβριδικό της Porsche κινείται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, ανάλογο με εκείνο της αντίστοιχης Cayenne, το οποίο αποτελείται από έναν 3λιτρο V6 κινητήρα με ισχύ 333 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με απόδοση 47 ίππων. Το τελικό αποτέλεσμα σε επίπεδο απόδοσης αγγίζει τους 380 ίππους, οι οποίοι, σύμφωνα με την Porsche εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6 δλ. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χιλιόμετρο κίνησης φτάνουν τα μόλις 159 gr. Το πακέτο V6 βενζινοκινητήρας-ηλεκτροκινητήρας συνεργάζεται με μια συστοιχία μπαταριών νικελίου μετάλλου του υδριδίου, ενώ σε ότι αφορά στη μετάδοση, αρωγός της όλης… προσπάθειας είναι το γνωστό 8τάχυτο Tiptronic S κιβώτιο των Γερμανών.

Αξίζει να προσθέσουμε πως η υβριδική αυτή Panamera μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα για μόλις 2 χλμ. και ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 85 χλμ./ώρα. Στα αξιοσημείωτα του υβριδικού συστήματος κίνησης του αυτοκινήτου εντάσσεται και το πρόγραμμα λειτουργίας «Sailing», το οποίο επιτρέπει την πλήρη «απεμπλοκή» του V6 εφόσον οι υπηρεσίες του δεν είναι απαραίτητες. Το πρόγραμμα αυτό τίθεται σε λειτουργία υπό την προϋπόθεση ότι ο οδηγός δεν θα υπερβεί τα 165 χλμ./ώρα.

Πηγή: 4troxoi.gr