Η Red Bull επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει το καινούργιο της μονοθέσιο στη Βαλένθια την 1η Φεβρουαρίου, την ημέρα έναρξης δηλαδή των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

H Red Bull ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τη φετινή RB7 στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια στις 8:30 το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου, λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του 2011. H Ferrari θα παρουσιάσει το φετινό μονοθέσιό της στις 28 Ιανουαρίου, ενώ μια ημέρα πριν την έναρξη του τεστ δοκιμών στη Βαλένθια (στις 31 Ιανουαρίου δηλαδή), Sauber και Renault θα παρουσιάσουν τα δικά τους μονοθέσια. Την ημέρα έναρξης των δοκιμών, πέραν της Red Bull το φως της δημοσιότητας θα δουν για πρώτη φορά και τα μονοθέσια των Mercedes, Williams, Toro Rosso και Lotus. Η McLaren θα παρουσιάσει το δικό της μονοθέσιο στις 4 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, τοποθεσία που επελέγη από το βασικό σπόνσορά της, την Vodafone. Η Virgin ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του δικού της μονοθεσίου της MVR-02, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 7 Φεβρουαρίου. McLaren, Force India και Virgin αναμένεται θα κάνουν το ντεμπούτο τους με τα καινούργια μονοθέσια στο δεύτερο τεστ χειμερινών δοκιμών, στη Jerez (10-13/2), ενώ ίσως δούμε την HRΤ του 2011 στη Βαρκελώνη (18-21/2).

Eπίσης, o Nico Rosberg δήλωσε ότι θα είναι αυτός που θα φέρει την καινούργια Mercedes στο ντεμπούτο της στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια. Εκεί, ο Fernando Alonso θα οδηγήσει τη Ferrari πρώτος και ο Rubens Barrichello την καινούργια Williams.

Tην καινούργια McLaren θα οδηγήσει στο ντεμπούτο της στην πίστα της Jerez, στις 10 Φεβρουαρίου ο Lewis Hamilton. O Βρετανός, θα έχει καινούργιο προσωπικό προπονητή, τον Φινλανδό Antti Vierula, αφού ο Clayton Green που είχε αναλάβει τον Hamilton τα προηγούμενα χρόνια, πήρε προαγωγή. Ο Βρετανός, στις διακοπές των Χριστουγέννων, προπονούνταν σε μεγάλο υψόμετρο (2.600 – 3.700 μ.), για να αυξήσει τη δυσκολία του προγράμματος προετοιμασίας, αλλά και τον αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα του.

Πηγή: 4troxoi.gr