Οι φήμες που αφορούν στις νέες Lancia δίνουν και παίρνουν στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού. Αφορμή η παρουσίαση των νέων Chrysler 200 και 300, τα αποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα αποτελέσουν τις βάσεις για τις επίσης νέες Lancia Flavia και Thema!

To όνομα Flavia χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1975, όμως φέτος είναι περισσότερο από πιθανή η αναβίωση του από τη Lancia σε ένα νέο μοντέλο που θα δούμε το 2012.

Στην έκθεση της Γενεύης φημολογείται ότι η ιταλική φίρμα θα μας παρουσιάσει τη νέα γενιά του σεντάν αυτοκινήτου, το οποίο θα βασίζεται στο νέο Chrysler 200, με τις αισθητικές αλλαγές να περιορίζονται σε βασικά στοιχεία όπως τα σήματα της Chrysler που θα αντικατασταθούν από τα αντίστοιχα της Lancia, ενώ θα υπάρχουν και νέοι προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα.

Από πλευράς μηχανικών αλλαγών, είναι πολύ πιθανή η ένταξη πετρελαιοκινητήρων στη γκάμα του μοντέλου, πέραν των βενζινοκινητήρων που χρησιμοποιούνται στο Chrysler 200, καθώς και η επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου πέραν του αυτόματου του αμερικάνικου μοντέλου.

Παράλληλα, οι σχετικές πηγές αναφέρουν την πολύ πιθανή παρουσίαση ενός ακόμη σεντάν πολυτελείας της Lancia, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας επίσης ένα όνομα από το παρελθόν. Πρόκειται για τη Thema η οποία ως βάση θα χρησιμοποιήσει το Chrysler 300. Περισσότερες λεπτομέρειες ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όμως σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με αγωνία την έκθεση της Γενεύης όπου το τοπίο θα ξεκαθαρίσει.

Πηγή: autotriti.gr