Στην Έκθεση του Ντιτρόιτ παρουσιάζεται επίσημα η αμερικάνικη εκδοχή του μεσαίου γερμανικού σεντάν της VW, η οποία μάλιστα διαφέρει σε ουκ ολίγα σημεία σε σχέση με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου.

Όπως είχε εδώ και αρκετές μέρες προαναγγείλει η ίδια η γερμανική εταιρεία, στην Έκθεση του Ντιτρόιτ θα πραγματοποιούνταν η πρεμιέρα του «αμερικάνικου» Passat. Όπερ και εγένετο! Όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες πρόκειται για ένα κλασσικό οικογενειακό αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας, με αρκετές όμως διαφορές σε σχέση με το «δικό μας» Passat. Τόσο σε σχεδίαση, όσο και στις επιμέρους προδιαγραφές του. Πιο συγκεκριμένα, εξωτερικά οι διαφοροποιήσεις έγκεινται τόσο στα νέα φωτιστικά πίσω σώματα (που θυμίζουν έντονα πάντως Audi Α4!), στο ανασχεδιασμένο κάλυμμα του χώρου αποσκευών και στο διαφορετικό προφυλακτήρα, όσο και στο τροποποιημένο σχήμα της οροφής. Το πακέτο των αισθητικών «αποκλίσεων» συμπληρώνουν τα νέα εμπρός φτερά αλλά και οι μερικώς ανασχεδιασμένες πόρτες. Από πλευράς διαστάσεων, τα πάντα στο αμερικάνικο Passat εμφανίζουν… αυξητικές τάσεις, με το μεταξόνιο να είναι ειδικά για την περίσταση μεγαλύτερο κατά 91 χλστ. (2,803 μ.), το συνολικό μήκος του αμαξώματος να αγγίζει πλέον τα 4,868 μ. (+99 χλστ.), ενώ μόλις 13 χλστ. είναι η αύξηση που παρατηρείται στο πλάτος του.

Στα μηχανικά μέρη και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα κινητήρια σύνολα, ξεχάστε τις «ευρωπαϊκές» επιλογές, καθώς οι γνώριμοι TSI κινητήρες λάμπουν δια της απουσίας τους. Τη θέση τους κάτω από το επιβλητικό ομολογουμένως καπό του έχουν πάρει ένας 5κύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων, με ισχύ 170 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με ένα αντίστοιχων σχέσεων αυτόματο, καθώς και το γνωστό 6κύλινδρο σε διάταξη V μηχανικό σύνολο των 280 ίππων της VW. Τη γκάμα συμπληρώνει μάλιστα ένας 2λιτρος τουρμποντίζελ με ισχύ 140 ίππων. Ολοκληρώνοντας αξίζει να σημειώσουμε πως το αμερικάνικο Passat θα παράγεται στο εργοστάσιο της VW στο Tennessee, ενώ η τιμή του από τον προσεχή Αύγουστο, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στην αγορά της Βορείου Αμερικής, θα ξεκινά από τα 20.000 περίπου δολάρια.

Πηγή:4troxoi.gr