Το ευέλικτο, ισχυρό και ευρύχωρο MINI Countryman S ALL4 υπόσχεται την διασκεδαστική οδήγηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας, σε όλες τις εδαφικές συνθήκες. Το νέο και μεγαλύτερο μοντέλο της οικογένειας Mini συνδυάζει τις δυνατότητες ενός crossover με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης. Το νέο Countryman προσφέρει αισθητά περισσότερους εσωτερικούς χώρους, η πλάτη του πίσω καθίσματος είναι διαιρούμενη σε αναλογία 40:20:40 και ο χώρος αποσκευών προσφέρει πολλαπλές αποθηκευτικές λύσεις.

Η χωρητικότητά του κυμαίνεται μεταξύ 450 και 1.450 λίτρων και μπορεί να μεταφέρει εύκολα ογκώδη αντικείμενα όταν το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλωμένο. Οι καινοτόμες λειτουργίες υποβοήθησης, συμπεριλαμβανομένης της μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 2 και της πληθώρας ψηφιακών τεχνολογιών, βελτιώνουν την άνεση για τους οδηγούς και τους επιβάτες.  Ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V αυξάνει την αποδοτικότητα του 2λιτρου Twin Power κινητήρα και κρατά χαμηλά την κατανάλωση χάρη και στον βελτιστοποιημένο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 βελτιώνει σημαντικά την πρόσφυση, την ασφάλεια, την οδηγική ευστάθεια και την ευελιξία, καθώς χάρη στον γρήγορο και ακριβή ηλεκτρονικό έλεγχο του συστήματος, η ισχύς κατανέμεται μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών ανάλογα με τις απαιτήσεις σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, το ελαφρώς αυξημένο μετατρόχιο και το μεγαλύτερο μεταξόνιο αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία ενός συνόλου με εξαιρετική οδική συμπεριφορά και βελτιωμένη άνεση

Το άμεσο σύστημα διεύθυνσης και ο συνδυασμός εμπρός άξονα με γόνατα McPherson μονής άρθρωσης και άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω εγγυώνται την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart του Mini. Προαιρετικά διατίθεται ένα προσαρμοζόμενο πλαίσιο με χαμηλότερο κατά 15 χλστ ύψος και αμορτισέρ με απόσβεση που μεταβάλλεται ανάλογα με τη συχνότητα ταλάντωσης.

Το νέο Countryman S ALL4 έχει 2λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα, με ισχύ 218 ίππους και ροπή 360 Nm. Το ήπια υβριδικό σύστημα 48V υποστηρίζει τις επιδόσεις του οχήματος στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα και παρέχει στιγμιαία αύξηση ισχύος κατά 14 kW.

Ένα νέο χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι η δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης σε διαδρομές με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι σε ταχύτητες έως 60 χλμ/ώρα, αρκεί να συνεχίσει να παρακολουθεί επισταμένα την κυκλοφορία και να είναι έτοιμος να επέμβει ανά πάσα στιγμή. Κατά την αλλαγή λωρίδας, το σύστημα βοηθάει εντοπίζοντας τα απαραίτητα κενά στην ροή της κυκλοφορίας προχωρώντας προς την έξοδο.

Αυτό φέρνει το όχημα στη βέλτιστη ταχύτητα και ξεκινά αυτόματα την αλλαγή λωρίδας. Η λιτή και απαλλαγμένη, από κάθε τι περιττό, σχεδίαση του οχήματος προσφέρεται τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις – Essential, Classic, Favoured, John Cooper Works – για το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Στο εσωτερικό του νέου Countryman S ALL4, το ταμπλό με το δίχρωμο ύφασμα δημιουργεί μια νέα και ιδιαίτερα οικεία αίσθηση χώρου, ενώ η πανοραμική γυάλινη οροφή φέρνει περισσότερο φως στο εσωτερικό, και τα υψηλής ποιότητας comfort καθίσματα προσφέρουν άνεση με ταυτόχρονη πλευρική στήριξη.

Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του νέου Countryman είναι τα Experience Modes. Κάθε Mode έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα με ανάλογο εσωτερικό φωτισμό. Με μία μόνο εντολή, το cockpit μεταμορφώνεται και αναδεικνύονται οι διαφορετικές πτυχές του χαρισματικού και περιπετειώδους χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στο cockpit του Countryman, δεσπόζει η στρογγυλή οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης. Με διάμετρο 240 χλστ και γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας, ο πίνακας οργάνων θέτει νέα πρότυπα.

Για τον άνετο χειρισμό των συστημάτων ενημέρωσης ψυχαγωγίας και υποβοήθησης, η μονάδα Interaction Unit μεταφέρθηκε πιο κοντά στον οδηγό και τον συνοδηγό, ενώ με το νέο Operating System 9, όλες οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται διαισθητικά μέσω αφής ή φωνητικών βοηθών.