Ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να πάρει την 6η θέση στο γκραν πρι της Formula 1 στο Κατάρ και είναι μια επίδοση που μπορεί να θεωρηθεί και άθλος αν αναλογιστούμε ότι η θερμοπληξία δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε αφού υπέστη και (ελαφρύ) έγκαυμα από το κάθισμά του.

Οι θερμοκρασίες στο Κατάρ ανάγκασαν τη FIFA να διοργανώσει, πέρυσι, για πρώτο φορά χειμώνα το Μουντιάλ, οπότε μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι συνθήκες επικρατούσαν τώρα, Σεπτέμβρη μήνα, για τους οδηγούς της Formula 1 που είναι μέσα στο μονοθέσιό τους για ώρες.

Και αν κάποιος δεν μπορεί να υποθέσει από μόνος του πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες, έρχονται οι δηλώσεις του Αλόνσο για να δώσουν σε όλους να καταλάβουν τι… μαρτύριο είναι για τους οδηγούς το γκραν πρι του Κατάρ.

Ο Ισπανός πιλότος της Aston Martin «χτυπήθηκε» από τη θερμοπληξία αλλά αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημά του, έχοντας να αντιμετωπίσει και το έγκαυμα που προκλήθηκε από την υπεθέρμανση στη δεξιά πλευρά του καθίσματος του αυτοκινήτου.

«Ο Λανς Στρολ και εγώ υποφέραμε λίγο με την υψηλή θερμοκρασία στο κάθισμά μας, στη δεξιά πλευρά. Είχα την αίσθηση ότι καιγόμουν στους πρώτους 15 γύρους και ρώτησα στην ενδοεπικοινωνία αν μπορούσαν να μου ρίξουν νερό ή κάτι τέτοιο στο πιτ-στοπ. Τελικά αυτό δεν επιτρέπεται. Οπότε ναι, ήταν λίγο ακραία τα πράγματα, ελαφρύ έγκαυμα», είπε αρχικά ο Αλόνσο και συνέχισε.

«Αντιμετωπίζαμε ήδη από πριν τέτοια προβλήματα αλλά τώρα ήταν ακραία. Είχαμε μια δοκιμή τον Αύγουστο του 2019 με τον Νάσερ Αλ Ατίγια και ήταν κάτι αντίστοιχο με τώρα. Πάντα τα πράγματα στο Κατάρ αυτή την εποχή είναι ακραία».