Διαπραγματευτική ομάδα και πλατφόρμα για τις συνομιλίες έχει η Σερβία, με τον πρόεδρο της χώρας να δηλώνει πως η χώρα είναι έτοιμη να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Κόσοβο. Ο Μπόρις Τάντιτς ανέφερε ότι οι Αλβανοί του Κοσόβου προφανώς αναμένουν τη συγκρότηση θεσμών μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και ότι δεν προβλέπεται να έχει συναντήσεις με το Χασίμ Θάτσι.

Αναφερόμενος στην έκθεση του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης για το λαθρεμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο, ο πρόεδρος της Σερβίας είπε ότι δεν συντάραξε μόνο την πολιτική σκηνή του Κοσόβου αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ.

«Ο κόσμος που συνήθισε να βλέπει τα πράγματα μαυρόασπρα σε βάρος των Σέρβων, τώρα άρχισε να τα βλέπει με σκεπτικισμό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Ο κ. Τάντιτς είπε ότι για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης πρέπει να διεξαχθούν σοβαρές διαβουλεύσεις μεταξύ των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού και όχι μέσω των ΜΜΕ. Σε ερώτηση για το εάν πρέπει να αλλάξει ο πρωθυπουργός της Σερβίας, απάντησε ότι ο Μίρκο Τσβέτκοβιτς είναι ένας από τους ανθρώπους ο οποίος συνέβαλε με τις αποφάσεις του στη σταθεροποίηση της κατάστασης σε περίοδο κρίσης.