Μια 5χρονη από τη Βρετανία κατάφερε σε λιγότερο από 48 ώρες να κατακτήσει τις τρεις υψηλότερες βουνοκορφές στη χώρα της και τώρα έχει βάλει στόχο το ψηλότερο βουνό στη βόρεια Αφρική.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για τη Seren Price, η οποία ξεκίνησε την ορειβασία σε ηλικία 3 ετών. Έτσι, τον περασμένο Δεκέμβριο μαζί με τον πατέρα της ανέβηκαν στα Ben Nevis, Scafell Pike και Yr Wyddfa, που βρίσκονται σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία.

Μάλιστα, όταν σχεδίαζε να αναρριχηθεί στις τρεις υψηλότερες κορυφές της Σκωτίας, της Αγγλίας και της Ουαλίας, η οικογένεια Price αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για συγκέντρωση χρημάτων για έναν ειδικό σκοπό.

Ήθελαν να δώσουν κάτι πίσω καθώς η Seren χρειάστηκε θεραπεία στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ ως πρόωρο νεογέννητο. «Έκαναν θαύματα», είπε ο πρώην πυροσβέστης Γκλιν, από το Llangennech του Carmarthenshire. «Είναι ένα λαμπρό νοσοκομείο».

Ξεκινώντας με στόχο να μαζέψει 100 λίρες, συγκέντρωσε αντ’ αυτού πάνω από 7.000 λίρες καθώς το ζευγάρι επέμενε σε έντονες χειμερινές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες έως -18C τον Δεκέμβριο. Η Seren προκρίθηκε στα βραβεία JustGiving στο Roundhouse του Λονδίνου στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η 5χρονη δηλώνει ότι της αρέσει η πρόκληση και πλέον σχεδιάζει να σκαρφαλώσει στο Toubkal, στην οροσειρά του Άτλαντα στο Μαρόκο.