Με τον Αύγουστο να έχει μπει δυναμικά, είναι γεγονός πως διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Μπορεί αυτός να είναι ο μήνας κατά τον οποίο οι περισσότεροι ξεκινούν τις διακοπές τους, αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως σταματά ο χρόνος για τα παγκόσμια γεγονότα.

Έτσι, διάφορα συμβάντα απασχόλησαν τα μέσα ενημέρωσης, άλλα σημαντικά και άλλα εντυπωσιακά. Από φυσικές καταστροφές μέχρι εθνικές επέτειοι, αλλά και γιορτές που συνέβησαν στον κόσμο, οι φωτορεπόρτερ ήταν εκεί για να αποθανατίσουν τα σπουδαία γεγονότα.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα: Η εντυπωσιακή Αυγουστιάτικη πανσέληνος

Πανσέληνος

Μια από τι πολυαναμενόμενες στιγμές του Αυγούστου κάθε χρόνο, είναι η στιγμή που το Αυγουστιάτικο φεγγάρι γεμίζει και η τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνος κάνει την εμφάνισή της. Κατά το βράδυ της πανσελήνου, διάφορα μέρη στην Ελλάδα προγραμματίζουν ξεχωριστές δράσεις, για να τιμήσουν το πιο φωτεινό φεγγάρι του μήνα. Το Σούνιο αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μέρα από τα οποία μπορεί κανείς να αγναντέψει τη θέα του φεγγαριού. Ωστόσο, φέτος, οι λάτρεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου θα μπορούν να την απολαύσουν ξανά στις 31 Αυγούστου, με τη «μπλε υπερπανσέληνο».

Αθήνα: Οι ακραίες θερμοκρασίες επηρέασαν και τα ζωάκια στον ζωολογικό κήπο

Για μια ακόμα εβδομάδα, η ζέστη στην Αθήνα ήταν αποπνικτική. Μπορεί ο υδράργυρος να έπεσε από τους 40 βαθμούς Κελσίου στους 36, ωστόσο, είναι γεγονός πως η διαφορά δεν ήταν ιδιαιτέρως αισθητή. Ακόμα και οι λεμούριοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου ένιωσαν για τα καλά τη ζέστη. Έτσι, οι υπεύθυνοι του πάρκου τάισαν τα ζωάκια πάγο με φρούτα, προκειμένου να καλυτερεύσουν τη διαβίωσή τους εκεί.

Βρετανία, Λονδίνο: Οι φανς του Freddie Mercury μπορούν τώρα να δουν από κοντά το εμβληματικό του στέμμα

Το στέμμα του Freddie Mercury, το οποίο φορέθηκε σε όλη την περιοδεία του «Magic», εκτίθεται στις αίθουσες δημοπρασιών του Sotheby’s στο Λονδίνο. Περισσότερα από 1.000 προσωπικά αντικείμενα του Freddie Mercury, συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών κοστουμιών που φορούσε στη σκηνή, χειρόγραφα προσχέδια του «odyBohemi» και το πιάνο με ουρά που χρησιμοποίησε για να συνθέσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen, παρουσιάζονται σε έκθεση στον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου πριν από την πώλησή τους.

Πορτογαλία, Λισαβόνα: Η άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε στην Πορτογαλία, προκειμένου να παρευρεθεί στη συγκέντρωση στο «Eduardo VII Park». Στην 37η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, στη Λισαβόνα, συμμετείχαν οι νέοι της χώρας, με τον Πάπα Φραγκίσκο να βρίσκεται στη δεύτερη μέρα της πενθήμερης ποιμαντικής του επίσκεψης στην Πορτογαλία που περιλαμβάνει τη συμμετοχή του στην 37η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας και το προσκύνημα στον ιερό ναό της Φατίμα.

Ρουμανία: Η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά, όπου 11.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά γιόρτασε η Ρουμανία, έξω από το μνημείο του Ολοκαυτώματος, στο Βουκουρέστι. Η εκδήλωση σηματοδοτεί τα δεινά των Ρουμάνων Ρομά του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όταν, σύμφωνα με τη Μελέτη του Ολοκαυτώματος στη Ρουμανία, 50.000 Ρομά απελάθηκαν στη Σοβιετική Ένωση και 11.000 από αυτούς πέθαναν. Στη φωτογραφία, η Ρουμάνα Ρομά σοπράνο Isabela Stanescu περπατά δίπλα σε στρατιώτες της τιμητικής φρουράς για να εκτελέσει τον ύμνο των Ρομά «Gelem, Gelem» κατά τη διάρκεια του εορτασμού.

Ουκρανία: Το καλοκαίρι δεν είναι ίδιο για όλους

Ο πόλεμος, δυστυχώς, δεν είναι μια κατάσταση που έχει μείνει στο παρελθόν. Στην Ουκρανία, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, με χιλιάδες ανθρώπους να βλέπουν τις πόλεις τους να καταστρέφονται μια – μια. Δύο παιδιά παίζουν ανάμεσα στα χαλάσματα ενός κτιρίου που έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, στην Borodyanka, μια πόλη που καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στην αρχή της εισβολής τους.

Κίνα, Πεκίνο: Μια πλημμύρα που κατέστρεψε τους κόπους μιας ζωής

Η μεγάλη πλημμύρα στο χωριό Nanxinfang στα περίχωρα του Πεκίνου της Κίνας, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν χιλιάδες σπίτια, με τους ντόπιους κάτοικους να μετρούν τώρα τις πληγές τους. Ο Xie Xin, αριστερά, κάνει ένα διάλειμμα από το να καθαρίσει το σπίτι του από τη λάσπη μετά την πλημμύρα που κατέστρεψε το χωριό. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και τα υψηλά επίπεδα νερού στα ποτάμια στη βορειοανατολική Κίνα, κατέστρεψαν και απείλησαν ολόκληρες πόλεις, ενώ χιλιάδες εκκενώθηκαν.