Σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας διαδραματίστηκαν σε παραλία της Αυστραλίας, όταν εντοπίστηκε ένα άγνωστο αντικείμενο από το διάστημα σε παραλία του Περθ. Η Ινδία, ωστόσο έδωσε τη λύση…

Όπως αναφέρει το BBC η Ινδία επιβεβαίωσε πως το θραύσμα ήταν μέρος ενός οχήματος PSLV (Polar Satellite Launch Vehicle) που έχει σχεδιάσει η ινδική διαστημική υπηρεσία και χρησιμοποιείται για την αποστολή δορυφόρων στο διάστημα.

Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία (ASA) είχε δηλώσει νωρίτερα ότι συνεργάζεται με την Ινδία «για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων, σε συμμόρφωση με τυχόν υποχρεώσεις που ορίζουν οι συμφωνίες για το διάστημα του ΟΗΕ».

Τα «διαστημικά συντρίμμια» από τους πυραύλους που εκτοξεύουν στο διάστημα, είναι σχεδιασμένα ώστε να πέφτουν στον ωκεανό, μακριά από κατοικημένες περιοχές, για προφανείς λόγους ασφαλείας.

Σε πολλές περιπτώσεις οι χώρες επιδιώκουν την ανάκτηση των διαστημικών συντριμμιών που εντοπίζονται εκτός των συνόρων τους, αφού είναι χρήσιμα στο πλαίσιο της ανάλυσης της εκάστοτε διαστημικής αποστολής ενώ φυσικά υπάρχουν και τα εξαρτήματα τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία τους αποτελούνται από πολύτιμα μέταλλα.