Στην Ελλάδα, δυστυχώς, το φαινόμενο του να αφήνει κανείς το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο, έστω και για λίγα λεπτά, έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Από ότι φαίνεται, όμως, με ένα τέτοιο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι και κάποιοι περαστικοί στο Τέξας τω Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο βίντεο, φαίνεται η στιγμή που ένας απελπισμένος πατέρας σπάει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του για να σώσει το μωρό του, το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε ένα επικίνδυνα καυτό αυτοκίνητο. Σημειώνεται πως ένας «θερμικός θόλος» έχει εγκατασταθεί αυτή την περίοδο πάνω από ένα μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να προσπαθεί επανειλημμένα να σπάσει το τζάμι με ένα σίδερο για να σώσει το μωρό του από το αυτοκίνητο, σε ένα πάρκινγκ του Τέξας. Μέσα στη ζέστη των 100 βαθμών, οι ανήσυχοι περαστικοί παρακολουθούν, πριν φτάσει ένας δεύτερος άνδρας με ένα μεγαλύτερο λοστό.

Τελικά, οι δύο τους δημιούργησαν μια τρύπα αρκετά μεγάλη για να μπορέσει κάποιος να μπει μέσα και να βγάλει το παιδί. Η αστυνομία του Harlingen δήλωσε ότι οι γονείς του μωρού ξέχασαν κατά λάθος τα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα στο όχημα μαζί με το μωρό, με τη ζέστη να εντείνεται γύρω στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης.

Σε ένα μεταγενέστερο βίντεο, μια γυναίκα σκαρφάλωσε μέσα από το θρυμματισμένο παρμπρίζ και έδωσε το μωρό μέσα από το τζάμι σε έναν από τους άνδρες που βρίσκονταν έξω από το αυτοκίνητο. Ο πατέρας πήρε το παιδί στην αγκαλιά του καθώς το περιστατικό έφτασε στο τέλος του.

Ο αρχιφύλακας Larry Moore από το αστυνομικό τμήμα του Harlingen δήλωσε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν μετά τη διάσωση του μωρού. Το ασθενοφόρο έφτασε, επίσης, στο σημείο και έκανε έλεγχο στο μωρό. Παρά την ταλαιπωρία του, το μωρό ήταν καλά και δεν αναμένονται κατηγορίες ως αποτέλεσμα του περιστατικού.

Δεν ήταν σαφές πόση ώρα ήταν κλειδωμένο το μωρό στο αυτοκίνητο, αλλά η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας προειδοποιεί ότι χρειάζονται μόνο δέκα λεπτά για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενός αυτοκινήτου κατά 20 βαθμούς.

Τα τελευταία 25 χρόνια, σχεδόν 1.000 παιδιά έχουν πεθάνει από θερμοπληξία επειδή είχαν παγιδευτεί μέσα σε καυτό αυτοκίνητο, σύμφωνα με το dailymail.co.uk. Σε αυτά περιλαμβάνονται 33 μόνο πέρυσι. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά, καθώς είναι πιο ευάλωτα στη ζέστη από ό,τι οι ενήλικες. Η θερμοκρασία του σώματος ενός παιδιού μπορεί να αυξηθεί τρεις έως πέντε φορές ταχύτερα από τη θερμοκρασία ενός ενήλικα, αναφέρει η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.