Άναυδοι έμειναν οι αστυνομικοί της Ατλάντα στις ΗΠΑ βλέποντας το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που τους παρέδωσε καταστηματάρχης έπειτα από απόπειρα ένοπλης ληστείας στο νυχάδικό του. Σε αυτό φαίνεται ένας οπλισμένος άνδρας να μπαίνει στο κατάστημα και να απειλεί πελάτες και τονάνδρα που βρίσκεται στο ταμείο να του δώσουν χρήματα και ό,τι πολύτιμο έχουν πάνω τους.

Η αντίδρασή τους, όμως, ήταν αυτό που εξέπληξε τις αρχές. Ούτε οι πελάτισσες, ούτε ο καταστηματάρχης δείχνουν να νοιάζονται για τις απειλές του άνδρα, ο οποίος κουνούσε το χέρι του που βρισκόταν σε μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών υποδηλώνοντας πως κρατούσε όπλο και ήταν έτοιμος να πυροβολήσει αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του.

Φώναξε: «Όλοι κάτω. Δώστε μου όλα τα λεφτά σας». Οι πελάτισσες, οι υπάλληλοι και όσοι βρίσκονταν στο κατάστημα τον κοιτούσαν φαινομενικά χωρίς φόβο. Συνέχισε να φωνάζει και να απειλεί, αλλά εκ νέου δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Μάλιστα, ο άνδρας σήκωσε και απάντησε σε τηλέφωνο!

Μια γυναίκα, τελικά, σηκώθηκε από τη θέση και κινήθηκε προς την πόρτα. Ο ληστής της ζήτησε τα λεφτά της κι εκείνη του απάντησε: «Δεν έχω χρήματα πάνω μου» και βγήκε από το μαγαζί.

Ο ληστής βγήκε κι εκείνος και της ζήτησε ξανά χρήματα. Εκείνη αρνήθηκε και πάλι και τότε ο άνδρας έφυγε από το κατάστημα… ηττημένος.

Οι αστυνομικές αρχές της Ατλάντα έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο καθώς μπορεί η απόπειρα ένοπλης ληστείας να απέτυχε, αλλά και πάλι ο άνδρας παρέβη το νόμο. Έτσι, οι αστυνομικοί ελπίζουν να συλλέξουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν ώστε να συλληφθεί και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.