Συνολικά 18 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή τους, μετά τη σύγκρουση διώροφου τουριστικού λεωφορείου με λεωφορείο της Νέας Υόρκης το βράδυ της Πέμπτης στο Μανχάταν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Άλλα αμερικανικά ΜΜΕ πάντως ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών ακόμη και στους 50.

Τα μπροστινά παράθυρα ενός διώροφου τουριστικού λεωφορείου TopView έσπασαν κατά τη σύγκρουση με το πίσω μέρος ενός λεωφορείου της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 7 μ.μ. (2300 GMT) στην First Avenue και την 23η οδό στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν.

Και τα δύο λεωφορεία ήταν γεμάτα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους, ενώ άλλα 63 άτομα εξετάστηκαν από ιατρικό προσωπικό στο σημείο.

Οι περισσότεροι τραυματισμοί ήταν κοψίματα, γρατζουνιές και μώλωπες, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής, αν και κάποιοι άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με υποψίες για κατάγματα οστών και τραυματισμούς στο κεφάλι και τον αυχένα.