Μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε καταστήματα και τράπεζες σημειώθηκαν στην βορειοανατολική Ουάσιγκτον με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, oι επιθέσεις έγιναν με διαφορά λίγων λεπτών στην Truist Bank, στο κατάστημα Nike, σε ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Safeway και στο ξενοδοχείο «The District».

Η αστυνομία ζητά την βοήθεια των πολιτών για τη σύλληψη του ύποπτου προσφέροντας ανταμοιβή έως και 20.000 δολαρίων.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 4:30 (τοπική ώρα) το πρωί της Κυριακής, όταν κάποιος πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στο πεζοδρόμιο έξω από το ΑΤΜ στην Truist Bank στην Washington Place NE και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο με ένα όχημα.

Λίγα λεπτά αργότερα, περίπου στις 4:36 π.μ., ο ύποπτος πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στο πεζοδρόμιο μπροστά από τις πόρτες του καταστήματος Nike στην H Street.

Το τρίτο αδίκημα συνέβη στις 4:45 π.μ., όταν αυτή τη φορά, ο ύποπτος πέταξε ένα κοκτέιλ μολότοφ στο Safeway στην 40η οδό πριν διαφύγει.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι και στα τρία περιστατικά φαίνεται ότι ο ύποπτος είχε ως στόχο εμπορικά καταστήματα, αλλά δεν φαίνεται ότι ο ύποπτος στόχευσε μέλη του κοινού.

Δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο της επίθεσης και η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περιγραφή του υπόπτου.