Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία του Μπραουνσβάιγκ σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην τεχνητή λίμνη του Arade στην Πορτογαλία για την Μαντλίν ΜαΚάν.

Το κορίτσι εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 μέσα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τους γονείς του, χωρίς από τότε να υπάρξει το παραμικρό σημάδι αναφορικά με την τύχη του. Ως βασικός ύποπτος θεωρείται ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Μπραουνσβάιγκ, για το αδίκημα του βιασμού μιας γυναίκας.

Οι Αρχές προχώρησαν αιφνιδιαστικά σε έρευνες στην τεχνητή λίμνη του Arade, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το Αλγκάρβε μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην κατοχή τους. Στην συγκεκριμένη περιοχή είχαν διεξαχθεί έρευνες και το 2008, μετά από εντολή του Πορτογάλου δικηγόρου Μάρκος Αραγκάο Κορέια, ο οποίος πλήρωσε, δε, ειδικούς δύτες για να ελέγξουν την τοποθεσία.

Τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα από τα δείγματα θα πάρουν χρόνο για να δοθούν στη δημοσιότητα, ωστόσο, σήμερα ο Γερμανός Εισαγγελέας Hans Christian Wolters έκανε μία πρώτη δήλωση για τις έρευνες.

Γυναίκα ισχυρίζεται ότι είναι η μικρή Μαντλίν

«Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα. Αυτά θα αξιολογηθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», είπε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα αντικείμενα αυτά να συνδέονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν. Το αν τα μεμονωμένα αντικείμενα έχουν πράγματι σχέση με την υπόθεση της μικρής Μαντλίν δεν μπορεί ακόμη να ειπωθεί. Οι έρευνες που διεξάγονται στο Braunschweig κατά του 46χρονου υπόπτου αναμένεται να συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα», όπως μεταδίδει το Sky News.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άνδρας που έδωσε πληροφορίες που οδήγησαν τις Αρχές στην τεχνητή λίμνη του Arade, κρατείται στη χώρα μας.