Ακτιβίστριες της Βρετανικής οργάνωσης για τα ζώα, Animal Rising, εισέβαλαν στο κτήμα Sandringham του βασιλιά Κάρολου στο Νόρφολκ και έφυγαν από αυτό, κλέβοντας τρία αρνιά. Οι μαχητικοί οικολόγοι – ακτιβίστριες από την ομάδα εκστρατείας για τα δικαιώματα των ζώων Animal Rebellion, εισέβαλαν στο βασιλικό κτήμα χθες το βράδυ και βγήκαν σήμερα το πρωί, με τρία αρνιά που θα σφάζονταν σε λίγες μέρες.

Οι τρεις γυναίκες, φορώντας ροζ μπλουζάκια της Animal Rebellion, εθεάθησαν να μεταφέρουν τα νεαρά ζώα από το αγρόκτημα Appleton στο West Newton. Αργότερα, φόρτωσαν τα αρνάκια στο πίσω μέρος ενός φορτηγού και έφυγαν.

Μεταξύ των τριών ήταν και η Rose Patterson, 33 ετών, διευθύντρια της ομάδας εκστρατείας, η οποία είχε συλληφθεί στο παρελθόν ως ύποπτη για συνωμοσία με σκοπό την πρόκληση δημόσιας ενόχλησης. Η Patterson, μαζί με τις άλλες γυναίκες με τα ονόματα Sarah και Rosa, δήλωσαν ότι έσωσαν τα αρνιά, τα οποία ονόμασαν Sammy, Sunny και Sooty, για να τα σώσουν από τη σφαγή.

Τα πλάνα από την κλοπή δείχνουν τις τρεις γυναίκες να τρέχουν στο αγρόκτημα, να παίρνουν ένα αρνί και να το αποκαλούν «μωρό» πριν γυρίσουν και το μεταφέρουν στο φορτηγάκι. Οι γυναίκες αποκαλούν το αρνί «γλυκούλι» καθώς το φορτώνουν στο πίσω μέρος του φορτηγού, το οποίο ήταν γεμάτο με άχυρο.

https://twitter.com/AnimalRising/status/1661697007180738561

Ένα άλλο κλιπ δείχνει τις ακτιβίστριες να κάθονται στο χωράφι και να παρακολουθούν τα αρνιά που βόσκουν.

Οι τρεις ακτιβίστριες έκτοτε «παραδόθηκαν στην αστυνομία» και «εμμένουν στην πεποίθηση ότι οι ένορκοι θα πάρουν το μέρος τους, της φροντίδας και της ελευθερίας», σύμφωνα με την dailymail.co.uk. Αργότερα φωτογραφήθηκαν να στέκονται περήφανες με πανό που έγραφε «έσωσα τα πρόβατα του βασιλιά» και «έτσι αγαπάμε τα ζώα». Είναι άγνωστο αν τα αρνιά έχουν επιστραφεί στον κτηνοτρόφο ή αν έχουν αφεθεί ελεύθερα στη φύση της Βρετανίας.