Ένας ισχυρός σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε χθες το βράδυ της Τετάρτης την Καραϊβική Θάλασσα, ακριβώς στα σύνορα Παναμά-Κολομβίας, όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το αν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές στις κοντινές περιοχές, οι οποίες δεν είναι πυκνοκατοικημένες.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περίπου 41 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πουέρτο Ομπάλντια, στον Παναμά. Το επίκεντρο βρισκόταν σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών Ρίχτερ, περίπου 10 λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας του Παναμά ανέφερε μέσω Twitter ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις επαρχίες Νταριέν, Παναμάς, Γκούνα Γιάλα και Δυτικός Παναμάς. Λίγη ώρα αργότερα, ανέφερε ότι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης του Παναμά είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο τσουνάμι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ορισμένα τμήματα της πρωτεύουσας του Παναμά, αλλά όχι σε όλα. Οι κάτοικοι στις κολομβιανές πόλεις Μεντεγίν και Κάλι αισθάνθηκαν επίσης δονήσεις, σύμφωνα με το abcnews.com.

Τις τελευταίες ώρες, κάτοικοι των περιοχών που «κουνήθηκαν» από τον σεισμό, έχουν δημοσιεύσει βίντεο, στα οποία φαίνεται η μεγάλη ισχύς του.

Φωτιστικά κουνιούνται, δρόμοι έχουν γεμίσει ερείπια ενώ το νοσοκομείο στην περιοχή Πουέρτο Οβάλδια του Παναμά, υπέστη υλικές ζημιές.