Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις αλβανικές δημοτικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν χθες. Οι εκλογές έγιναν στη σκιά της σύλληψης του υποψήφιου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, κίνηση που προκάλεσε και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο δημοσιογράφος του MCN TV, Λέοναρντ Μίτρο, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το θρίλερ εκλογές στην Αλβανία στις και τη σύλληψη του Φρεντι Μπελέρη.

«Στις 8 η ώρα έκλεισαν οι κάλπες. Έχουν βγει τα πρώτα αποτελέσματα που μιλούν για σαρωτική νίκη του κ. Ράμα κάτι που δεν το περιμέναμε βασικά. Σε 50 από 61 δήμους που ήταν στις εκλογές το κόμμα του κ. Ράμα φαίνεται πως έχει κερδίσει, και η αντιπολίτευση να έχει αρνητικά αποτελέσματα. Και στον δήμο Χειμάρρας έχουν αρχίσει και καταμετρούν τις ψήφους, είναι τα πρώτα εκλογικά κέντρα που μετρούνται οι ψήφοι», ανέφερε αρχικά.

«Τα πρώτα αποτελέσματα μιλούν για διαφορά του κ. Γιώργου Γκόρο, αλλά θα περιμένουμε μέχρι την τελική καταμέτρηση και το τελικό αποτέλεσμα, είναι μικρή η διαφορά του Γιώργου Γκόρο. Ήταν τοπικές εκλογές βασικά αλλά πήραν πολιτικό χαρακτήρα και έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Σε 3 δήμους, τα Τίρανα, το Δυρράχιο, και το Ελμπασάν η αντιπολίτευση περίμενε να κερδίσει, ωστόσο από τα πρώτα αποτελέσματα χάνει και στον βορρά, στο προπύργιο της αντιπολίτευσης, στη Σκόδρα. Θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Τι θα γίνει με τα χωριά των ομογενών;

Σύμφωνα με τον Λέοναρντ Μίτρο, «Αγίους Σαράντα, στο Φοινίκι που είχαμε 3 υποψήφιους από τα μειονοτικά χωριά, από τα πρώτα αποτελέσματα προηγείται στο Φοινίκι ο κ. Λεωνίδας Παπά, πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας, που έχει κατέβει στις εκλογές με το αντίστοιχο δημοκρατικό κόμμα που διασπάστηκε. Στον δήμο Φοινίκης οι 3 υποψήφιοί έχουν κατέβει στις εκλογές με τρία διαφορετικά κόμματα αλλά μετά τις εκλογές μπορεί να υπάρχει μία ένωση».