Δημόσια απείλησε τον Εμανουέλ Μακρόν ο ιδρυτής και αφεντικό της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος τόνισε πως μπορεί να βγάλει τα δόντια του Γάλλου προέδρου και γενικά οποιουδήποτε «εκτοξεύει λάσπη».

Ο επιχειρηματίας που απέκτησε το παρατσούκλι «σεφ του Πούτιν», λόγω εργολαβίας που ανέλαβε για το συσσίτιο σε σχολεία της Ρωσίας, έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε Ρώσους δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρει το politico.eu, αφορμή για αυτή την επίθεση, στάθηκε ψήφισμα της γαλλικής εθνοσυνέλευσης με το οποίο καλεί την ΕΕ να αναγνωρίσει τη Wagner ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ιδρυτής της λοιπόν, ανέφερε πως «μπορούμε να βγάλουμε με πένσες τα σάπια δόντια από αυτά τα κακά στόματα. Μπορούμε να βγάλουμε τα δόντια του Μακρόν και γενικά οποιουδήποτε πετά λάσπη (στη Wagner Group)».

Μάλιστα, σχολιάζοντας το γεγονός πως η ομάδα του δραστηριοποιείται σε αφρικανικές χώρες που εμπλέκεται σε συγκρούσεις ο γαλλικός στρατός, δήλωσε πως οι μισθοφόροι του «σώζουν τους πολίτες», σε αντίθεση με τους Γάλλους κομάντο, όπου «τους κοροϊδεύουν».