Ένα τρομακτικό βίντεο έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ένας επιβάτης λεωφορείου στο Λας Βέγκας να μαχαιρώνει έναν άνδρα 33 φορές, ενώ ο οδηγός συνεχίζει τη διαδρομή, παρά τις κραυγές του θύματος για βοήθεια.

Ο Aaron Cole, 59 ετών, κατηγορήθηκε για την άγρια δολοφονία του Dominique Lucas, 30 ετών, στις 26 Φεβρουαρίου, μετά από καυγά που ξέσπασε σε λεωφορείο. Το βίντεο, που προβλήθηκε στο σώμα ενόρκων της κομητείας Clark, δείχνει τη στιγμή της επίθεσης, όπου το θύμα φωνάζει στο θύτη, που κάθεται δίπλα του, πως «δε σε ενοχλούσα».

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Cole βγάζει ένα μαχαίρι και μαχαιρώνει τον Lucas, ο οποίος τρέχει από τη θέση του προς το μπροστινό μέρος του λεωφορείου. «Αφήστε με να κατέβω», φωνάζει ο Lucas, παλεύοντας να σπρώξει την έξοδο. Όμως, ο οδηγός συνεχίζει την πορεία του, ακόμη και όταν ο Cole πλησιάζει και συνεχίζει να μαχαιρώνει τον άνδρα που ουρλιάζει.

Η σοκαριστική επίθεση διήρκεσε περίπου τέσσερα λεπτά, με τις πόρτες του λεωφορείου να ανοίγουν και να κλείνουν για λίγο. Ο Cole επιστρέφει στη θέση του, καθώς ο Lucas συνεχίζει να εκλιπαρεί για βοήθεια. Ο οδηγός του λεωφορείου φαίνεται τότε να ενεργοποιεί ένα κουμπί πανικού για να καλέσει βοήθεια – και να ρωτάει αν ο Lucas θέλει να κατέβει από το λεωφορείο. Ο Cole σηκώνεται ξανά και αρχίζει να μαχαιρώνει ξανά το θύμα, όπως δείχνει το βίντεο.

Σύμφωνα με το New York Post, η αστυνομία δήλωσε ότι η επίθεση έλαβε χώρα στις 4:50 μ.μ. και ότι το λεωφορείο σταμάτησε πέντε λεπτά αργότερα, καθώς ο οδηγός και οι επιβάτες έφυγαν τρέχοντας. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο στις 4:58 μ.μ.

Η υπερασπιστική πλευρά του οδηγού

Σύμφωνα με τα πρακτικά των ενόρκων, ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι κράτησε τις πόρτες κλειστές για την ασφάλεια του θύματος και των επιβατών. Όταν ένας ένορκος ρώτησε αν ήταν πρωτόκολλο για έναν οδηγό να βοηθάει σωματικά έναν τραυματισμένο επιβάτη, ο οδηγός απάντησε: «Όχι απ’ όσο γνωρίζω», ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Η πρώτη προτεραιότητα είναι η δική σου ασφάλεια, οπότε πρέπει να βεβαιωθώ ότι είμαι αρκετά ασφαλής για να οδηγώ το λεωφορείο και να προσέχω τους άλλους επιβάτες», είπε.

Εκπρόσωπος της εταιρίας που διαχειρίζεται το λεωφορείο, επιβεβαίωσε την πολιτική αυτή, λέγοντας ότι οι πόρτες έπρεπε να παραμείνουν κλειστές λόγω του κινδύνου να πέσει το θύμα ή οι επιβάτες στην κυκλοφορία. Το λεωφορείο ήταν σε εναλλακτική διαδρομή εκείνη την ημέρα και κινούνταν στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Ο Cole ήταν γνωστός στην αστυνομία

Δέκα ημέρες πριν από το μαχαίρωμα, ο Cole είχε συλληφθεί με την κατηγορία της επίθεσης με τη χρήση θανατηφόρου όπλου και της μεταφοράς κρυμμένου όπλου. Πηγές δήλωσαν ότι το περιστατικό αφορούσε τον Cole που απειλούσε ένα άλλο άτομο στο λεωφορείο με μαχαίρι.

Μετά τη σύλληψή του για το περιστατικό της 16ης Φεβρουαρίου, ο Cole αφέθηκε ελεύθερος με δική του εγγύηση, με τον δικαστή να παραιτείται από την εγγύηση των 3.000 δολαρίων που είχαν ζητήσει οι εισαγγελείς – θεωρώντας πως ο Cole «δεν είναι επικίνδυνος».