Είκοσι τέσσερις νεκροί, 2.180 τραυματίες, περισσότερα από 2.900.000 στρέμματα που έχουν καεί και 1.150 κατεστραμμένα σπίτια είναι ο, μέχρι στιγμής, απολογισμός της Εθνικής Υπηρεσίας Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών από τις πυρκαγιές που πλήττουν τη Χιλή εδώ και μία εβδομάδα.

Περισσότεροι από 5.600 πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ στη Χιλή έχει φτάσει και διεθνής βοήθεια. Οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Αργεντινή και το Μεξικό έχουν στείλει αεροσκάφη, φορτηγά, ελικόπτερα, drones, αλλά και προσωπικό.

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει αυτοκίνητο να περνάει μέσα από την πύρινη λαίλαπα, με το σκηνικό να θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Στην πόλη Chillan κτηνίατροι προσπαθούν να περιποιηθούν τα ζώα που έχουν υποστεί εγκαύματα. Καλούμε όλους όσους μπορούν να φροντίσουν τα δάση που αυτή τη στιγμή καίγονται, αλλά και τα ζώα μας, είδη που έχουν ζωτική σημασία», δήλωσε στο Reuters η Valentina Aravena, υπεύθυνη του κέντρου αποκατάστασης άγριων ζώων. Μεταξύ των ζώων που έχουν περιθάλψει είναι ένα μικρό νυκτόβιο μαρσιποφόρο, και το pudus, το μικρότερο ελάφι στον κόσμο.