Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φωτογραφήθηκε με φοιτητές στη Μόσχα χθες, ορισμένοι όμως παρατήρησαν κάτι άλλο στις εικόνες: τα παπούτσια του και συγκεκριμένα το τακούνι τους. Ο Πούτιν, ο οποίος έχει ύψος 1,70 μέτρα έκανε την εμφάνισή του στο Vorobyovy Gory για την ημέρα που είναι αφιερωμένη στους φοιτητές στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Πούτιν και οι συνεργάτες του προσέχουν ιδιαίτερα τις δημόσιες εμφανίσεις του. Ο Αμερικανός ιστορικός Τίμοθι Σνάιντερ σημείωσε πως ο Πούτιν είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στον φανταστικό χαρακτήρα του Σοβιετικού ήρωα Στίρλιτς, το ρωσικό «ισοδύναμο» του Τζέιμς Μποντ.

Κατά καιρούς ο Πούτιν έχει φωτογραφηθεί πάνω σε άλογα ή να μεταφέρει κυνηγετικά όπλα χωρίς να φοράει μπλούζα.

Το 2015 η Express είχε μεταδώσει ότι μια «πηγή» μέσα από το Κρεμλίνο υποστήριζε ότι κανείς δεν μπορούσε να είναι ψηλότερος από τον Πούτιν στις επίσημες φωτογραφίες. «Γι’ αυτό οι σωματοφύλακές του είναι πάντα κοντύτεροι, για να δίνουν την εντύπωση ότι ο Πούτιν είναι ψηλός» ανέφερε η ίδια πηγή.

Το 2020, το Economist έγραφε: «Στην πολιτική το ύψος μετράει» με το περιοδικό να παρουσιάζει έρευνα σύμφωνα με την οποία στις περισσότερες δημοσκοπήσεις οι ψηλότεροι πολιτικοί συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής από τους αντιπάλους τους.