Πανικός επικρατεί στην Κίνα από τον κορονοϊό, αφού εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν πολίτες να καίνε τους νεκρούς στο δρόμο, καθώς τα κρεματόρια και τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Η dailymail.co.uk επικαλείται τη δημοσιογράφο Jennifer Zeng η οποία έχει αναρτήσει σχετικά βίντεο στο Twitter και αναφέρει πως τα κρεματόρια επωφελήθηκαν από την αύξηση των καθημερινών θανάτων και αύξησες κατακόρυφα επίτηδες τις τιμές στις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, φαίνεται ένα ξύλινο φέρετρο στο πλάι ενός δρόμου να έχει τυλιχτεί στη φωτιά ενώ σε ένα άλλο βίντεο, κάτοικοι της Σαγκάης στέκονται μέσα σε ένα πάρκινγκ και κοιτούν να πραγματοποιείται μία αυτοσχέδια καύση νεκρού.

Σύμφωνα με ειδικούς η Κίνα τους επόμενους μήνες θα βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα 2,1 εκατ. θανάτους. Και όλα αυτά την ώρα που ο ισχυρισμός της κυβέρνησης Σι είναι ότι έχουν καταγραφεί μόλις 5.000 θάνατοι από τότε που μπήκε τέλος στην πολιτική της «μηδενικής COVID».