Με τραγικό τρόπο εξελίχθηκε η εκδρομή Ελλήνων στη Ρουμανία για τα Χριστούγεννα, καθώς σε τροχαίο που σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο του Βουκουρεστίου, όταν το πούλμαν που τους μετέφερε καρφώθηκε σε μπάρα σήμανσης, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 23.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται τη γραμματέα Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, 16 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο, με μία γυναίκα να έχει πέσει σε κώμα.

Οι υπόλοιποι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ στο νοσοκομείο παραμένουν δύο έφηβοι, οι οποίοι συνοδεύουν τον πατέρα τους που τραυματίστηκε, ενώ οι ίδιοι είναι καλά στην υγεία τους.

Σε ό,τι αφορά τον άνδρα που έχασε τη ζωή του από το τραγικό δυστύχημα η κ. Κωστούλα μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως δεν ισχύει ότι υπέστη ανακοπή, καθώς ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα, ο οδηγός του πούλμαν βρέθηκε αρνητικός στο τεστ τόσο για αλκοόλ όσο και για ναρκωτικά.

Το σημείο «παγίδα»

Το συγκεκριμένο σημείο όμως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «παγίδα» για τους οδηγούς και ο λόγος είναι πως η πινακίδα ναι μεν προειδοποιεί για το μέγιστο ύψος που πρέπει να έχουν τα οχήματα που θέλουν να περάσουν κάτω από τη γέφυρα, κάτι που φαίνεται όμως πως δεν αντιληπτό από αρκετούς με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς τροχαία.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ρουμανίας συνολικά 7 τροχαία έχουν συμβεί από τα εγκαίνιά του συγκεκριμένου δρόμου στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 έως σήμερα.

H υπόγεια διάβαση Pasajul Unirii, άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από την ανακατασκευή που διήρκησε 77 μέρες και στοίχισε 14 εκατομμύρια lei.

Στην είσοδο της υπάρχει η μοιραία μεταλλική μπάρα, η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς για το μέγιστο ύψος των 3,5 μέτρων.