Σε τουλάχιστον 44 άνθρωποι ανέρχονται οι άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα (21/11) στην ινδονησιακή επαρχία της Δυτικής Ιάβας.

Σε 300 ανέρχονται οι τραυματίες όπως έκανε γνωστό στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας αξιωματούχος της πόλης που επλήγη περισσότερο και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ερμάν Σουερμάν, κυβερνητικός αξιωματούχος από τη Σιαντζούρ, την πόλη στη Δυτική Ιάβα όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, είπε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι MetroTV ότι έως 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό και τουλάχιστον 300 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην περιοχή.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω αυτή τη στιγμή, μόνο σε ένα νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί σχεδόν 44 νεκροί και νοσηλεύονται τουλάχιστον 300 τραυματίες. Οι περισσότεροι έχουν υποστεί κατάγματα, καθώς βρίσκονταν μέσα σε κτίρια που κατέρρευσαν», δήλωσε ο Σουερμάν.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για σχεδόν 20 νεκρούς.

Εμπορικά καταστήματα, ένα νοσοκομείο και ένα ισλαμικό οικοτροφείο της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολίτες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

«Καλούμε τους ανθρώπους να παραμείνουν προς το παρόν έξω από τα κτίρια, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας Ντβικορίτα Καρναβάτι.