Σοκ προκαλούν τα όσα καταγγέλλουν σε βάρος καθηγητή Γυμνασίου της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο, ανήλικες μαθήτριες. Ο εκπαιδευτικός τελεί υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών μετά από κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία που διεξήχθη προχθές Δευτέρα (14/11) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών του.

Η υπόθεση έχει τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των έμπειρων ανακριτών του Κλιμακίου Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών του Αρχηγείου Αστυνομίας, με τη διερεύνηση να γίνεται με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα λόγω της ηλικίας των θυμάτων, αλλά και της φύσης των αδικημάτων.

Όπως αναφέρει το philenews.com, μέχρι στιγμής στα χέρια ειδικού κλιμακίου βρίσκονται 13 καταγγελίες από ανήλικες μαθήτριες, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Οι καταθέσεις από τις μαθήτριες λαμβάνονται οπτικογραφημένες, με την παρουσία των γονέων τους αλλά και λειτουργών αρμόδιων υπουργείων.

Η πρώτη καταγγελία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έγινε το περασμένο Σάββατο από μαθήτρια, η οποία αρχικά εμπιστεύτηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο τα όσα συνέβαιναν εντός της τάξης και την ώρα του μαθήματος. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες από μαθήτριες του ίδιου τμήματος. Μάλιστα, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (15/11) ο αριθμός των καταγγελιών ανερχόταν στις 13, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψουν και από άλλα τμήματα.

Στις καταγγελίες τους οι μαθήτριες αναφέρουν περιστατικά την ώρα του μαθήματος, κυρίως με αγγίγματα. Για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν δεκάδες καταθέσεις και από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του εκπαιδευτικού, ο οποίος για την ώρα δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Ο εκπαιδευτικός δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα»

Σύμφωνα επίσης με τον «Φιλελεύθερο», ο εκπαιδευτικός δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ θα ληφθούν αποφάσεις μόλις ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, είπε σήμερα Τετάρτη (16/11) ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Αντωνίου, στο Υπουργείο Παιδείας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο ΥΠΑΝ έκανε λόγο για «πολύ ανησυχητικά και θλιβερά» φαινόμενα, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία επιλαμβάνεται του θέματος. «Από τη στιγμή που η Αστυνομία θα καταλήξει, το Υπουργείο Παιδείας -εφόσον επιβάλλεται βέβαια- θέτει σε διαθεσιμότητα τον/την εκπαιδευτικό που βαρύνεται με κατηγορία έως ότου διεκπεραιωθεί η υπόθεση και έχουμε τα αποτελέσματα», εξήγησε.

Ο κ. Προδρόμου διευκρίνισε ότι ο εκπαιδευτικός δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας από την Αστυνομία. «Μόλις έχουμε από την Αστυνομία την κατάληξη», επεσήμανε, «υποβάλλεται το αίτημα στην ΕΕΥ, η οποία θα θέσει σε διαθεσιμότητα εφόσον υπάρχει διερεύνηση της καταγγελίας από την Αστυνομία».