Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε το Σάββατο στην Καμπότζη, η οποία φιλοξενεί τη διεθνή σύνοδο κορυφής υπό την ηγεσία ηγετών της Νοτιοανατολικής Ασίας, ως Κολομβία.

«Τώρα που είμαστε και πάλι μαζί εδώ στην Καμπότζη [Cambodia], ανυπομονώ να οικοδομήσουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο από αυτή που έχουμε ήδη επιτύχει και θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Κολομβίας για την ηγεσία του ως πρόεδρος της ASEAN και για τη φιλοξενία όλων μας», δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ομολόγους του στην Ένωση Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας στην Πνομ Πενχ.

Ο πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται σε έντονο πρόγραμμα περιοδιών με στάσεις στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο, στην ASEAN στην Πνομ Πενχ και στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, έκανε ένα παρόμοιο ολίσθημα μιλώντας πρόσφατα σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κλείνει τα 80 του χρόνια στις 20 Νοεμβρίου, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή το 2024, ενώ η τελική του απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους.

Τα περιστασιακά λεκτικά παραπατήματα του Μπάιντεν και η τάση του να παρεκκλίνει από το κείμενο κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων έχουν αξιοποιηθεί από τους Ρεπουμπλικάνους επικριτές του ως απόδειξη ότι είναι πολύ μεγάλος για τη δουλειά.