Η νοσοκόμα Julie McFadden έχει βρεθεί πολλές φορές στο πλευρό ασθενών που πεθαίνουν. Ξέρει τα συναισθήματά τους, τον φόβο τους μπροστά στον θάνατο, αλλά και τον φόβο των αγαπημένων τους λίγο πριν την απώλεια. Η 39χρονη νοσοκόμα έχει 1,1 εκατομμύριο ακόλουθους στο TikTok και τα βίντεο από τις εμπειρίες της έχουν πάνω από 600 εκατομμύρια προβολές.

Αυτή τη φορά αποκάλυψε ένα στοιχείο που δίνει παρηγοριά σε όσους ετοιμάζονται να φύγουν από τη ζωή. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι μπορεί ακόμη και να βοηθήσει να ανακουφιστεί ο φόβος κάποιου να πάει προς το λευκό φως. Λέγεται όραμα και συμβαίνει λίγο καιρό πριν κάποιος πεθάνει και ενώ βρίσκεται σε πλήρη διαύγεια: οι ασθενείς συνήθως «βλέπουν», «συναντούν» φίλους, συγγενείς ακόμα και κατοικίδια που έχουν πεθάνει.

«Συμβαίνει τις περισσότερες φορές στο τέλος της ζωής τους, αλλά δεν έχουν παραισθήσεις» δήλωσε στο South West News Service. Λέγεται όραμα και συχνά είναι πολύ παρήγορο για το άτομο. Βοηθάει επίσης πολλούς συγγενείς, που πενθούν, να αισθανθούν καλύτερα για τη διαδικασία θανάτου. Ποτέ δεν είναι τρομακτικό, αν οι ασθενείς φοβούνται είναι πιθανό να βιώνουν παραλήρημα ή παράνοια, όχι όραμα» είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι δεν μιλάνε πολύ γι΄αυτό, αν και είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και πάνω από τους μισούς ασθενείς που έχω φροντίσει το έχουν βιώσει. Είναι φυσιολογικό να φοβάται κάποιος το θάνατο και πολλοί ασθενείς είχαν εκφράσει τέτοιο φόβο. Μετά όμως κάποιος φίλος που είχε πεθάνει ήρθε σε εκείνους και ο φόβος έφυγε».

@vt

This gives me so much comfort 🥰 @💕 Hospice nurse Julie 💕 #hospice #hospicenurse #deathfact #learnontiktok #factoftheday

♬ original sound – VT

Όπως διευκρίνισε η νοσοκόμα το όραμα έρχεται έναν περίπου μήνα πριν κάποιος πεθάνει και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βρίσκεται σε κάποια ψύχωση ή δημιουργείται από έλλειψη οξυγόνου. Στην πραγματικότητα ο ασθενής που το βιώνει έχει πλήρη επίγνωση του περιβάλλοντος. Πολλές φορές οι άνθρωποι που το έχουν βιώσει αυτό θα πουν «ξέρω ότι ακούγεται τρελό».

Όσοι την ακολουθούν στο TikTok μπήκαν για να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες με το όραμα μέσω των αγαπημένων τους προσώπων και επιβεβαίωσαν πόσο τους παρηγόρησε.

«Δεν φοβάμαι πια τον θάνατο από τότε που άρχισα να βλέπω τα βίντεό σας», σχολίασε ένας χρήστης. «Ο μπαμπάς μου είδε τα αδέλφια του, η μαμά μου είδε την αδελφή της και άκουσε τον μπαμπά μου, η γιαγιά μου είδε τον γιο της που προηγήθηκε του θανάτου της. Είναι πανέμορφο να το βλέπεις» είπε άλλος. «Ο πατέρας μου είδε τη μητέρα του λίγες ώρες πριν πεθάνει. Έφτασε να την πλησιάσει λέγοντάς της “μαμά είμαι τόσο χαρούμενος που είσαι εδώ» έγραψε τρίτος, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Ναι, ο μπαμπάς μου μου είπε ότι είδε τη μητέρα του. Στην πραγματικότητα μου έδωσε παρηγοριά»