Απίστευτα πράγματα έγιναν στο τελευταίο debate του Ζαΐχ Μπολσονάρου και του Λούλα ντα Σίλβα λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, με τους δύο «μονομάχους» να χρησιμοποιούν βαρύτατους χαρακτηρισμούς και να ξεφεύγουν από τα πολιτικά δεδομένα.

«Λούλα, πάψε να λες ψέματα, γύρνα σπίτι σου», είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος, ενώ στη συνέχεια είπε ότι «πάει να του εξορκίσουν τα πονηρά πνεύματα ώστε να σταματήσει να λέει ψέματα». Από την πλευρά του, ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς χαρακτήρισε τον αντίπαλό του «ανισόρροπο», προσθέτοντας ότι «είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης στην ιστορία της Βραζιλίας».

Η κατάσταση ξέφυγε με την κουβέντα να πηγαίνει σε θέματα… στύσης όταν ο Λούλα ντα Σίλβα κάλεσε τον αντίπαλό του να λογοδοτήσει για την αμφιλεγόμενη αγορά 35.000 διεργετικών σκευασμάτων για τον στρατό, με τον Μπολσονάρου να τον ρωτά: «Παίρνεις Βιάγκρα;».

Κόντρα για την θέση στο στούντιο και διακοπές

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών πήγε και σε σωματικό επίπεδο, καθώς ο καθένας προσπαθούσε να επιβάλει την παρουσία του στο στούντιο.

«Μείνε εδώ, Λούλα!», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώ ο αντίπαλός του τού γυρνούσε την πλάτη.

«Όχι, δεν θέλω να είμαι κοντά σου», απάντησε ο πρώην εργάτης, ο οποίος συχνά πλησίαζε πολύ κοντά στις κάμερες για να απευθυνθεί στους τηλεθεατές κοιτάζοντάς τους στα μάτια.

Η τηλεμαχία διακόπηκε πολλές φορές από τις φωνές των προεκλογικών επιτελείων που προσπαθούσαν να αποσυντονίσουν τους υποψηφίους.

«Περνιέται για πατερούλης των φτωχών»

Ο Λούλα επιτέθηκε στον αντίπαλό του για τη διεθνή πολιτική του. «Υπό τη διακυβέρνησή σου, η Βραζιλία έγινε παρίας. Κανείς δεν θέλει να σε δεχθεί και κανείς δεν έρχεται εδώ», είπε.

«Περνιέται για πατερούλης των φτωχών» ειρωνεύθηκε από την πλευρά του ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, προτού αποκαλέσει «ληστή» τον αντίπαλό του που έμεινε στη φυλακή 18 μήνες για διαφθορά το 2018 και το 2019, προτού ακυρωθεί η καταδίκη του από το Ανώτατο Δικαστήριο.