Ο Έλον Μασκ αγόρασε τελικά το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια και έκανε tweet, όπου έστειλε μήνυμα στους υποψήφιους αγοραστές, καθώς υπάρχουν πολλές αρνητικές αντιδράσεις για την επιχειρηματική κίνηση του.

Συγκεκριμένα, αρκετός κόσμος –ανάμεσα τους και πολλοί διάσημοιανησυχούν ότι θα αυξηθούν οι ακροδεξιοί χρήστες και τα μηνύματα μίσους, αφού ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, έχει «κλείσει» ουκ ολίγες φορές το μάτι στην ακροδεξιά.

Έτσι, έκανε ένα τιτίβισμα με στόχο τους διαφημιστές, καθώς ορισμένοι σκέφτονταν να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα, σε περίπτωση που την αποκτούσε.

«Αγαπητοί διαφημιστές του Twitter, ήθελα να επικοινωνήσω προσωπικά για να μοιραστώ τα κίνητρά μου για την απόκτηση του Twitter. Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το γιατί αγόρασα το Twitter. Τα περισσότερα από αυτά είναι λάθος», έγραψε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι απέκτησε την εταιρεία «επειδή είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να υπάρχει μια κοινή ψηφιακή πλατφόρμα όπου μπορεί κανείς να συζητήσει με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγει στη βία».

Επίσης, σημείωσε ότι «μεγάλο μέρος των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης τροφοδοτεί και εξυπηρετεί» είτε την ακροδεξιά είτε την άκρα αριστερά «καθώς πιστεύουν ότι αυτό είναι που φέρνει τα χρήματα, αλλά με αυτόν τον τρόπο, η ευκαιρία για διάλογο χάνεται».

«Γι’ αυτό αγόρασα το Twitter. Δεν το έκανα γιατί θα ήταν εύκολο. Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ. Και το κάνω με ταπεινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η αποτυχία στην επιδίωξη αυτού του στόχου, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα», ανέφερε στη συνέχεια του μηνύματος, που απευθύνονταν στα άτομα που επενδύουν ή θα επενδύσουν εκατομμύρια στην πλατφόρμα.