Ο Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του σε Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ και Τουρκία σε μία μόλις ημέρα.

Ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας είχε σήμερα και δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Η Μόσχα δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία είναι η πρώτη φορά που γίνονται μέσα σε 3 ημέρες τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του Ρώσου και του Αμερικανου υπουργού.

Νωρίτερα, ο Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον βρετανό, τον γάλλο και τον τούρκο υπουργό Αμυνας με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας πρόκειται για πολύ εντατικές συνομιλίες σε μία μόνο ημέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Οι επαφές αυτές πραγματοποιούνται την ώρα που η Ρωσία αντιμετωπίζει νέα μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «σημαντική αύξηση» των ουκρανικών επιθέσεων σε πολλές ρωσικές συνοριακές περιοχές.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς του Σοϊγκού ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας απέρριψε τους ισχυρισμούς που διατύπωσε σε τηλεφωνική τους επικοινωνίας ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σοϊγκού ότι οι δυτικές χώρες διευκολύνουν το σχέδιο του Κιέβου για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο υπουργός Άμυνας απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μεγαλύτερη κλιμάκωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.