Για τη βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε το πρωί της Παρασκευής (9/9), λίγες μόνο ώρες μετά τον θάνατό της ο Έλληνας σεφ του Παλατιού, Νικόλας Κουλούσιας αποκαλύπτοντας πως «δεν ήταν πολύ απαιτητική. Ήταν σαν γιαγιά μας».

Αναφερόμενος στον θάνατο της βασίλισσας επεσήμανε ότι το γνώριζε περίπου 30-45 λεπτά πριν την ανακοίνωση ωστόσο, υποψιαζόταν ότι κάτι συμβαίνει όταν του έδωσαν εντολή να έχει μαζί του την μαύρη στολή. «Μας είχαν πει να έχουμε μαζί μας τη μαύρη στολή εντός του κάστρου και καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το πρωτόκολλο τώρα λέει ότι θα τη φοράμε για 12 ημέρες» συμπλήρωσε.

«Έχω πάρα πολύ καλές αναμνήσεις μαζί με τη βασίλισσα από το 2017 που βρίσκομαι στο Παλάτι. Μου φερόταν όχι ως αφεντικό αλλά σαν τη γιαγιά μου. Είναι σαν να φεύγει ένας δικός μου άνθρωπος και θα μου λείψει» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Κατέβηκε με το νυχτικό της κατά τις 5 το πρωί στην κουζίνα, ξαφνικά μου χτυπάει την πλάτη και απλά μου ζήτησε μαρμελάδα σύκο»

«Θυμάμαι λίγο πριν το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, όταν μέναμε για 3 μήνες σχεδόν μέσα στα ανάκτορα, κατέβηκε με το νυχτικό της κατά τις 5 το πρωί στην κουζίνα, ξαφνικά μου χτυπάει την πλάτη και απλά μου ζήτησε μαρμελάδα σύκο. Εγώ δεν είχα και μου είπε πήγαινε να φέρεις στη φάρμα που είναι ακριβώς δίπλα στα ανάκτορα. Ήταν δυο μέρες πριν το γάμο όμως, είχε μαζευτεί πολύς κόσμος έξω από το κάστρο και αντί να κάνω 5 λεπτά έκανα 45» σημείωσε ο σεφ του Παλατιού.

Όσον αφορά το φαγητό, ο κ. Κουλούσιας είπε ότι δεν ήταν πολύ απαιτητική, εκτός εάν επρόκειτο για κάποιο συμπόσιο. Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ότι ήταν πάρα πολύ επιλεκτική. «Μερικές φορές έσβηνε τα μενού που της στέλναμε για να τα διαλέξει. Κάναμε τον σταυρό μας κάθε φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης δήλωσε ότι μετά την απώλεια του βασιλιά Φίλιππου, η Ελισάβετ έτρωγε μόνη της, εκτός από τα συμπόσια. «Ακόμα και όταν έρχονταν τα παιδιά του Γουίλιαμ στο Μπάκιγχαμ, τρώγανε ξεχωριστά», είπε ο σεφ.