Σάλο προκάλεσε στην Ινδία ένας CEO που εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία που εδρεύει στη χώρα, καθώς υποστήριξε ότι οι νέοι θα πρέπει να δουλεύουν 18ωρα για να ζήσουν και να σταματήσουν τα παράπονα.

Σύμφωνα με την newindianexpress.com, ο Σαντανού Ντεσπάντε που δουλεύει για την Bombay Shaving Company έκανε ανάρτηση, που όχι μόνο πρότεινε το 18ωρο, αλλά υποστήριξε ότι οι νέοι πρέπει να λατρεύουν την εργασία ως «θρησκεία».

Οι παραπάνω θέσεις λοιπόν, δημιούργησαν ένα τεράστιο κύμα αγανάκτησης στα social media της Ινδίας, με πολλούν να επικρίνουν τον τρόπο σκέψης του, ειδικά σε μία χώρα που ακμάζει η παιδική εργασία, ενώ καταστρατηγούνται συστηματικά τα εργασιακά δικαιώματα.

Παρόλα αυτά, μόλις η είδηση αναπαράχθηκε από δυτικά ΜΜΕ, ο Σαντανού Ντεσπάντε προσπάθησε να ανασκευάσει και με νέα ανάρτηση υποστήριξε ότι μιλούσε μεταφορικά και όχι κυριολεκτικά.

«Ωχ, τόσο μίσος για τις 18ωρες εργάσιμες ημέρες. Είναι ένα υποκατάστατο του “’να τα δίνεις όλα και κάτι παραπάνω”» και σημείωσε πως αναρωτιούνται για την εργασιακή κουλτούρα στην εταιρεία του, είναι ευπρόσδεκτοι να μιλήσουν με τους υπαλλήλους του, για να τους «διαφωτίσουν» σχετικά.