Η Ρωσία και η Κίνα ξεκίνησαν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τους στη ρωσική Άπω Ανατολή, τα οποία πραγματοποιούνται υπό την ονομασία Vostok 2022 και περιλαμβάνουν πλήθος ασκήσεων, ενώ διεξάγονται την στιγμή που συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα γυμνάσια, πραγματοποιούνται έως τις 7 Σεπτεμβρίου στη ρωσική Άπω Ανατολή και ενώ η Μόσχα έχει εξαπολύσει από τον Φεβρουάριο μαζική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Τα γυμνάσια Vostok 2022 ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με ελιγμούς μαχητικών αεροπλάνων, μετακινήσεις μονάδων αντιαεροπορικής μάχης και προσομειώσεις αποναρκοθέτησης στη θάλασσα της Ιαπωνίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πρέπει να εκπαιδευθούν στην αναχαίτιση αεροπορικών στόχων (…) και να διεξάγουν αεροπορικά πλήγματα σε χερσαίους στόχους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, τουλάχιστον 50.000 στρατιώτες, περισσότερα από 5.000 κομμάτια οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού, εκ των οποίων 140 αεροσκάφη και 60 πολεμικά σκάφη και σκάφη υποστήριξης θα λάβουν μέρος στα γυμνάσια.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια: