Με τον ουκρανικό στρατό να έχει εντείνει τα χτυπήματά του στην περιοχή της Κριμαίας και να μην έχουν κοπάσει οι απειλές για επίθεση στη γέφυρα του Κερτς, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αποφάσισαν να… τρολάρουν τους Ρώσους μ’ ένα βίντεο που ανέβασαν στον λογαριασμό τους στο Twitter.

Σ’ αυτό δείχνει ένα όχημα HIMARS με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων να επιπλέει πάνω σ’ ένα ροζ στρώμα θαλάσσης και είναι στραμμένο προς τη γέφυρα του Κερτς. «Γέφυρα του Κερτς… Σε βλέπουμε», ανέφερε η λεζάντα και αν μη τι άλλο δείχνει ποια είναι η διάθεση των Ουκρανών μια ημέρα πριν από τη συμπλήρωση 31 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας από τη Σοβιετική Ένωση. Το βίντεο γρήγορα έγινε viral.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας προειδοποίησαν πως τις επόμενες ημέρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος για επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων και πολιτικών κτιρίων σε όλη την επικράτεια. Επιπλέον, ανέφεραν ότι υπάρχει κινητικότητα στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας εκτιμούν ότι παραμένουν ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή προκειμένου οι Ουκρανοί να μην κατευθύνουν τις δυνάμεις που παραμένουν στο Κίεβο και στα περίχωρά του προς τα μέτωπα του Ντονμπάς και της Κριμαίας.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για ρωσικές επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποστηρίζουν πως διαθέτουν πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εξαπολύσει σύντομα νέες επιθέσεις κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων και μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο τον οποίο δεν κατονομάζει.

«Έχουμε πληροφορίες ότι η Ρωσία εντείνει τις προσπάθειές της για να εξαπολύσει επιθέσεις κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων και μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες. Δεδομένου του ιστορικού (των ενεργειών) της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανησυχούμε για τη συνεχιζόμενη απειλή που αντιπροσωπεύουν οι ρωσικές επιθέσεις για τον άμαχο πληθυσμό και τις μη στρατιωτικές υποδομές», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία που έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.