Αντιμέτωπες με τη Δικαιοσύνη βρέθηκαν δυο γυναίκες οι οποίες ήταν εργαζόμενες σε φυλακές καθώς κατηγορούνται πως σύναψαν ερωτική σχέση με τον ίδιο κρατούμενο αλλά σε διαφορετική χρονική περίοδο. Οι δυο 25χρονες εργαζόμενες κατηγορούνται πως «είχαν ανάρμοστη σχέση με τον ίδιο κρατούμενο» και γι’ αυτό πρέπει να απολογηθούν.

Η νοσοκόμα Elyse Hibbs και η υπεύθυνη των φυλακών Ruth Shmylo, και οι δύο 25 ετών, έχουν κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά από φερόμενες επιθέσεις με κρατούμενο.

Οι γυναίκες, σύμφωνα με την thesun.co.uk κατηγορούνται ότι έμπλεξαν με τον κρατούμενο στη φυλακή Parc στο Bridgend της Ουαλίας ενώ το όνομα του κρατούμενου δεν ακούστηκε κατά την απόδοση κατηγοριών στο δικαστήριο.

Η νοσοκόμα Elyse Hibbs και η υπεύθυνη των φυλακών Ruth Shmylo

Η σχέση της Shmylo με τον κρατούμενο  λέγεται ότι έλαβε χώρα μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου 2021 ενώ στην συνέχεια η Hibbs φέρεται να έμπλεξε με τον ίδιο άνδρα μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου.

Οι δυο νεαρές ερωτοχτυπημένες κατηγορούμενες εμφανίστηκαν ενώπιον των δικαστών στο Κάρντιφ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ενώ στην συνέχεια θα βρεθούν ενώπιον του Δικαστή τον Σεπτέμβριο.

Οι εισαγγελείς οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες «έκαναν κατάχρηση της εμπιστοσύνης του κοινού» με το να «εμπλακούν σε μια ανάρμοστη σχέση με έναν κρατούμενο».