Τα… καλά της Μυκόνου ταξιδεύουν ακόμα και στην Ισπανία. Ένα μπαρ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, από τουρίστες που το επισκέφθηκαν επειδή τους χρεώνει 20 σεντ κάθε φορά που ένας σερβιτόρος επισκέπτεται το τραπέζι τους και ένα επιπλέον ευρώ για μαχαιροπίρουνα.

Ο Ισπανός Blas Galey Hermoso, σοκαρίστηκε όταν είδε τον λογαριασμό αφού πρώτα απόλαυσε μερικά ποτά κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο μπαρ The Imperial Bar στη Zamora, στη βορειοδυτική Ισπανία.

Ενώ είναι καθιερωμένη πρακτική στην Ευρώπη να υπάρχει έξτρα χρέωση για να απολαύσει κάποιος το ποτό του σε βεράντα, αυτό που εξόργισε τον πελάτη που επισκέφτηκε το συγκεκριμένο μπαρ ήταν όταν ότι έπρεπε να πληρώσει επιπλέον 20 σεντς κάθε φορά που ο σερβιτόρος έφερνε κάτι στο τραπέζι.

Ήταν τόσο νευριασμένος από το ποσό που πλήρωσε ο Hermoso, που δημοσίευσε τις αποδείξεις στο Twitter τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και έγινε γρήγορα viral. Μάλιστα η συγκεκριμένη ανάρτηση, έγινε η αφορμή έτσι ώστε και άλλοι πελάτες που βρέθηκαν στο μπαρ να ακολουθούν την τακτική του ανεβάζοντας τις υπερβολικές χρεώσεις, όπως τις χαρακτήρισαν στα social media.

Δημοσίευσε: «Κάτι περίεργο μας συνέβη πριν από λίγες μέρες στο Benavente ποστάροντας τις αποδείξεις με τις έξτρα «παράλογες» χρεώσεις.

«Κάθε φορά που ο σερβιτόρος ερχόταν στο τραπέζι της βεράντας για να φέρει κάτι: μπύρα, τάπα… μας χρέωνε 20 σεντς» έγραψε και συμπλήρωσε «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το ευρώ που μας χρέωσε για μαχαιροπίρουνα για να κόψουμε ένα τοστ που είχαμε παραγγείλει».

Μιλώντας στο Spanish News, οι υπεύθυνοι του μπαρ δήλωσαν πως είναι κοινή τακτική να υπάρχει έξτρα χρέωση για την εξυπηρέτηση των πελατών στη βεράντα. Για το συγκεκριμένο δημοσίευμα που έκανε το γύρο του διαδικτύου, ισχυρίστηκαν ότι η επιπλέον χρέωση αφορούσε μόνο τις παραγγελίες των ποτών και όχι κάθε φορά που ο σερβιτόρος πήγαινε στο τραπέζι.

Ένα άτομο είπε: «Με χρέωσαν για την υπηρεσία μαχαιροπήρουνων και το πιο καταπληκτικό ήταν που παραγγείλαμε πολλές μπύρες και μας χρέωσαν 20 σεντς για κάθε «επίσκεψη» του σερβιτόρου στο τραπέζι μας για να τις φέρει.

Ένας άλλος πελάτης είπε: «Πρέπει να αλλάξει ο ιδιοκτήτης, τώρα σε χρεώνουν για κάθε φορά που σε σερβίρει ένας σερβιτόρος». Στην οποία ανάρτηση αναγκάστηκε ο ιδιοκτήτης του μπαρ να απαντήσει: « Ο σερβιτόρος χρεώνει για κάθε υπηρεσία.

«Κάθε φορά που σας σερβίρεται ένα ποτό στη βεράντα, επιβαρύνεται με επιπλέον χρέωση 20 cent, ίσως είναι πιο εύκολο αν βάζαμε μία συνολική τιμή, αλλά πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να ξέρετε τι πληρώνετε και πιστεύουμε ότι αυτό είναι δική σας εκτίμηση» σημείωσε και πρόσθεσε «σίγουρα αν έλεγες στον σερβιτόρο θα σου το εξηγούσε, δεν θα ξανασυμβεί. Θα διορθώσουμε ό,τι είναι λάθος. Θέλουμε το μπαρ μας να είναι ένα μέρος απόλαυσης και όχι να φεύγεις θυμωμένος, όχι λόγω της τιμής που καταλαβαίνουμε ότι είναι δίκαιη, αλλά επειδή παρεξηγήθηκε ο τρόπος της χρέωσης» εξήγησε ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου μπαρ.

Κάποιοι από τους πελάτες δεν αρκέστηκαν μόνο στο να εκφράσουν τον θυμό τους για τις τιμές αλλά έκαναν λόγο και για «παράνομες» χρεώσεις.

Ένα άτομο είπε: « Η έξτρα χρέωση στη βεράντα είναι φυσιολογική, αλλά έχω φρικάρει με τα μαχαιροπίρουνα. Όπως μου λένε θα έπρεπε να είχα καλέσει τις δημοτικές αρχές και να ζητήσεις αποζημίωση».

«Η χρέωση 4,5 ευρώ για μια μπύρα μπορεί να είναι ακριβή ή φθηνή, ανάλογα με το πώς το βλέπει ο καθένας αλλά η χρέωση για κάθε φορά που ο σερβιτόρος βγαίνει στη βεράντα ή για ένα μαχαιροπίρουνο είναι παράνομη» έγραψε ένας άλλος επισκέπτης.

«Μια λύση θα ήταν να πείτε στον σερβιτόρο να μην μου φέρει την παραγγελία σε μικρές σταγόνες, να μου φέρει ολόκληρη την παραγγελία αμέσως, έτσι θα χρέωναν μόνο 20 σεντς. Αν και η τέλεια λύση θα ήταν να ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ» έγραψε κάποιος άλλος.

Ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι πελάτες που φαίνεται να συμφωνούν με την τακτική που ακολουθεί το μπαρ και έγραψε: «Λοιπόν, στην αρχή είναι σοκαριστικό… αλλά αν το καλοσκεφτείς, οι τιμές δεν είναι ακριβές και μετά υπάρχει η τυπική οικογένεια: μπορείς να μου φέρεις ένα καλαμάκι για το παιδί; Μπορείς να μου φέρεις άλλο ένα πιρούνι που έριξα στο πάτωμα; ….για να το σκεφτούν πριν καλέσουν τον σερβιτόρο 200 φορές».