Σάλο και μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση και ανάρτηση καταστήματος που… εκμεταλλεύτηκε τη «μαύρη» επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, για να διαφημίσει τις εκπτώσεις του!

Σύμφωνα με το 24news.com.cy, γνωστό κατάστημα παιχνιδιών στην Κύπρο ανακοίνωσε διήμερη έκπτωση 20 και 21 Ιουλίου επί των προιόντων του, της τάξεως του 48%, όσα δηλαδή και τα χρόνια από την τουρκική εισβολή, ανήμερα της μαύρης επετείου στη Μεγαλόνησο.

Η ανάρτηση της σχετικής διαφήμισης που απευθυνόταν μάλιστα μόνο σε πρόσφυγες και απαιτούσε την επίδειξη της προσφυγικής τους ταυτότητας για να ισχύσει η έκπτωση, χαρακτηρίστηκε από πολλούς Κύπριους ως ντροπιαστική με αποτέλεσμα να κατέβει από το διαδίκτυο χωρίς ωστόσο να κοπάσει ο θόρυβος ή να σταματήσει ο διαμοιρασμός της στο διαδίκτυο.

Η ντροπιαστική ανάρτηση προκάλεσε σάλο στα social media, και μετά τη θύελλα αντιδράσεων, το κατάστημα απέσυρε από τη σελίδα του στο Facebook το ποστάρισμα.

Ο επιχειρηματίας που είναι και ο ίδιος πρόσφυγας, υποστήριξε στο ThemaΟnline πως αυτή του η κίνηση «δεν έγινε σε καμμία περίπτωση για σκοπούς μάρκετινγκ» και ότι η ιδέα προήλθε από πελάτες του που επίμονα και για καιρό του ζητούσαν να προσφέρει μεγαλύτερη έκπτωση σε πρόσφυγες.

«Εμείς», είπε, «πήραμε πολλά μπράβο και ευχαριστώ για αυτή την κίνηση ωστόσο μετά από όλα αυτά τα παράπονα που λάβαμε από το πρωί αποφασίσαμε να αποσύρουμε την προσφορά και να κατεβάσουμε την ανάρτηση, έτσι η προσφορά και η έκπτωση δεν ισχύει πλέον».

Ανακοίνωση από Ανόρθωση και ΠΑΕΕ Κερύνειας

Δεδομένου πως ο επιχειρηματίας εμπλέκεται και με την ποδοσφαιρική ομάδα της Κερύνειας, η Ανόρθωση εξέδωσε ανακοίνωση όπου ζητούσε την άμεση αντίδραση της ΠΑΕΕΚ. Αναλυτικά:

«48 χρόνια από την αποφράδα μέρα της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής και 48 χρόνια από την μέρα που γίναμε πρόσφυγες. 48 χρόνια που η συγκεκριμένη μέρα έχει χαραχτεί στην μνήμη όλων των Ελληνοκυπρίων, αλλά ειδικότερα των προσφύγων, σαν η πιο μαύρη και πικρή μέρα. Μια μέρα μνήμης πόνου και σεβασμού.

Και όμως, αν είναι δυνατόν, νεαροί επιχειρηματίες βγάζουν ανακοινώσεις ότι προσφέρουν έκπτωση 48% σε πρόσφυγες με την υπόδειξη προσφυγικής ταυτότητας. Μπορείτε και πιο χαμηλά κύριοι, υπάρχει ακόμα πάτος για να φτάσετε.

Για 48 χρόνια ο πρόσφυγας δεν παρακάλεσε κανένα, δεν φίλησε κατουρημένες ποδιές και ούτε μοιρολάτρησε. Ο πρόσφυγας έβαλε κάτω το κεφάλι, σκούπισε τα μάτια και δούλεψε, δούλεψε σκληρά, για ώρες, για μέρες, για μήνες, για χρόνια και κατάφερε να ξαναδημιουργηθεί και να μεγαλουργήσει.

Πριν ξαναεπιχειρήσετε για δικά σας οικονομικά συμφέροντα να κοροϊδέψετε τον προσφυγικό κόσμο, θα βρείτε την Ανόρθωση απέναντι σας.

Υ.Γ. Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι συμβαλλόμενος με τα εκπαιδευτικά τμήματα της Π.Α.Ε.Ε.Κ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ και, φαίνεται ότι, δεν έχει καταλάβει ούτε τον ρόλο του, αλλά ούτε και την αποστολή του.

Υ.Γ.2. Αναμένουμε τοποθέτηση από την επίσημη Π.Α.Ε.Ε.Κ».

Από την πλευρά του, ο ΓΔ της ΠΑΕΕΚ μίλησε στο kerkida.net λέγοντας τα εξής:

«Όσον αφορά το διαφημιστικό ποστ εταιρείας, ως ΠΑΕΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ θέλω να ξεκαθαρίσουμε πως ουδεμία σχέση έχει ο επιχειρηματίας με το συμβούλιο της εταιρείας μας και πως σε καμία περίπτωση οι αναρτήσεις του δεν σχετίζονται με την ομάδα μας. Η ανακοίνωση του σωματείου της Ανόρθωσης μας βρίσκει σύμφωνους.

Είναι αλήθεια ότι ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης εταιρείας εμπλέκεται με τις Ακαδημίες της ομάδας. Απόψε έχουμε έκτακτη σύσκεψη και σε συνεννόηση με το σωματείο θα παρθούν αποφάσεις. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕΕΚ».