Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι κατέφυγαν τα μεσάνυχτα σε κέντρα έκτακτης ανάγκης στο Ιλ-ντε-Φρανς που είχαν ανοίξει λόγω της κακοκαιρίας. Σε αντίστοιχα κέντρα κατέφυγαν τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι και στο προάστιο Βελίν, νοτιοδυτικά του Παρισιού.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία κατέγραψε το ύψος του χιονιού στα 11 εκατοστά στο Παρίσι, ρεκόρ απο το 1987.

Ο Πύργος του Αϊφελ έκλεισε για το κοινό λίγο πριν από το μεσημέρι, το ίδιο και οι Βερσαλίες ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός των επισκεπτών.

Από τις χιονοπτώσεις παρέλυσαν οι συγκοινωνίες και έκλεισαν προσωρινά τα αεροδρόμια του Παρισιού με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις.

Σταδιακά αποκαθίσταται η λειτουργία του αεροδρομίου Ρουασί, όπου διανυκτέρευσαν πολλοί ταξιδιώτες.

Οδηγοί σε διαφορετικές περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους και λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι ουρές των αυτοκινήτων έφταναν τα 350 χιλιόμετρα.

Στην περιοχή Εσόν περίπου χίλιοι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) αποκλείστηκαν στα κτίρια των γραφείων τους.

2.500 βαρέα οχήματα ακινητοποιήθηκαν γύρω από το Παρίσι σε διαφορετικές οδικές αρτηρίες και η αστυνομία τους απαγόρευσε να κινηθούν τουλάχιστον ως τις 06:00 το πρωί, όπως και στα σχολικά λεωφορεία.

Συνολικά είκοσι γεωγραφικά διαμερίσματα στη βόρεια Γαλλία πλήττονται από τις χιονοπτώσεις και άλλα έξι στην ανατολική Γαλλία βρίσκονται σε επιφυλακή.

Αντίθετα, σχεδόν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες επικρατούν νοτιοανατολικά κάτω από τη νοητή γραμμή Μπορντό-Ανεσί.