Μία 22χρονη νοσοκόμα αποφάσισε να μοιραστεί την περιπέτεια της υγείας της με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς μετά από ένα απλό εξάνθημα που εμφανίστηκε στο σώμα της, κατέληξε να είναι γεμάτη με κοκκινίλες και να ντρέπεται να κυκλοφορήσει έξω.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, η Ashling Armstrong τον Ιανουάριο παρατήρησε ένα κόκκινο σημάδι σαν σπυρί πάνω της, στο οποίο δεν έδωσε σημασία, γιατί θεώρησε ότι είναι ένα εξάνθημα που μπορεί να προκλήθηκε από τον ιδρώτα. Έπειτα, η κοκκινίλα άρχισε να εξαπλώνεται σιγά σιγά, όμως νόμιζε ότι επρόκειτο για ακμή.

Παρόλα αυτά, μετά από λίγο καιρό, πολλά μέρη στο σώμα της, όπως τα άκρα της, ήταν γεμάτα με κόκκινα σημάδια, με αποτέλεσμα να επισκεφτεί τον γιατρό. Εκεί διαγνώστηκε με εντερική ψωρίαση, μια σπάνια μορφή, που χρειάζεται άμεση ιατρική παρακολούθηση.

Η Ashling Armstrong

Έτσι, ξεκίνησε ο γολγοθάς της, καθώς ντρέπονταν να κυκλοφορήσει έξω, ενώ δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις άβολες ερωτήσεις, ειδικά όταν τα σημάδια επεκτάθηκαν και κάλυψαν μεγάλο μέρος από το πρόσωπο της.

«Κρυβόμουν συνεχώς. Φορούσα ένα North Face όταν ο ήλιος έλαμπε έξω και ήμουν πολύ ντροπιασμένη με το όλο θέμα. Απλώς δεν ήθελα να μάθει κανείς γι’ αυτό, φορούσα συνεχώς τζιν, παντελόνια και οτιδήποτε για να καλύψω το σώμα μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση που άλλαξε την ζωή της

Η Ashling Armstrong λοιπόν, ξεκίνησε θεραπείες και να ακολουθεί αγωγή, ενώ χρησιμοποιούσε και ένα γάντι απολέπισης κάθε φορά που έκανε ντους, ώστε να διατηρεί ενυδατωμένο το δέρμα της.

Παρόλα αυτά, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, παρά τις διαβεβαιώσεις από τους γιατρούς, ενώ τα κόκκινα σημάδια έγιναν πιο έντονα στο πρόσωπο της και πλέον δεν μπορούσε να τα κρύψει ή καλύψει με κάποιο τρόπο.

Μια μέρα που είχε φτάσει σε απόγνωση, ρώτησε μια φίλη της, εάν θα ήταν καλή ιδέα να ανεβάσει στα social media μια φωτογραφία της, στην οποία θα φαίνεται το σώμα της και ταυτόχρονα τα σημάδια της ψωρίασης.

Εφόσον λοιπόν έλαβε θετική απάντηση, ανέβασε την πρώτη φωτογραφία στην οποία αποκάλυψε δημόσια το πρόβλημα υγείας της και έκτοτε όπως υποστήριξε, άλλαξε η ζωή της, καθώς έλαβε πολλά μηνύματα υποστήριξης.

Έκτοτε αποφάσισε να μιλήσει δημόσια, τόσο για να σπάσει το ταμπού που υπάρχει σχετικά με την ψωρίαση, όσο και για να δώσει ώθηση σε κόσμο να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην ζωή του.

Μάλιστα, σχολιάζοντας μερικά αρνητικά σχόλια που έλαβε, είπε ότι την είχαν αποκαλέσει «λεοπάρδαλη», ενώ άλλοι ρωτούσαν αν είχε εγκαύματα από κάποιο ατύχημα. Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε έμαθε να διαχειρίζεται τις αρνητικές αντιδράσεις, για τις οποίες πλέον αδιαφορεί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.