«Tree of Trees». Έτσι λέγεται το γλυπτό του Heatherwick Studio το οποίο στήθηκερ έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας. Έχει ύψος 21 μέτρα και τη μορφή ενός γιγάντιου δέντρου. Γύρω από την κεντρική χαλύβδινη δομή του γλυπτού, σωλήνες περιστρέφονται και εκτείνονται προς τα έξω για να σχηματίσουν τα «κλαδιά», που είναι πάλι από χάλυβα. Σε αυτά στηρίζονται 350 διαφορετικά είδη δέντρων που απαντιούνται σε όλη τη Βρετανία.

Το γλυπτό, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων, σχεδιάστηκε για να τραβήξει την προσοχή σε μια καμπάνια δενδροφύτευσης, σηματοδοτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ.

Μετά το τέλος των εορτασμών θα το αποσυναρμολογήσουν και τα δέντρα θα αποθηκευτούν πριν δωρηθούν σε κοινότητες σε όλη τη χώρα για να φυτευτούν τον Οκτώβριο. Το πρόγραμμα δενδροφύτευσης στο οποίο το γλυπτό στοχεύει να τραβήξει την προσοχή των Βρετανών ακούει στο όνομα «Queen’s Green Canopy». Από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα έχουν, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, φυτευτεί πάνω από ένα εκατομμύριο δέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: