Πέντε επεισόδια θα έχει το ντοκιμαντέρ «Κανίβαλος, πλήρης αγανάκτηση» το οποίο θα αναφέρεται στον 72χρονο Andrés Mendoza, τον serial killer που συνελήφθη πέρσι στην Ατισαπάν, προάστιο του Μεξικού και παραδέχθηκε ότι έχει σκοτώσει και έχει θάψει στον κήπο του τουλάχιστον 19 γυναίκες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού παρουσίασε χθες το ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και το οποίο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις γυναικοκτονίες.

«Η υπόθεση αυτή μας επιτρέπει να κατανοήσουμε το φαινόμενο των γυναικοκτονιών στο Μεξικό», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Αρτούρο Σαλδιβάρ. Με το ντοκιμαντέρ αυτό «θα καταφέρουμε να ξυπνήσουμε συνειδήσεις και να γίνουν ορατά τα κορίτσια και οι γυναίκες του Μεξικού που σκοτώνονται και που εξαφανίζονται», πρόσθεσε.

Ο Σαλδιβάρ εξέφρασε τη λύπη του που η μεξικανική κοινωνία φαίνεται να έχει «συνηθίσει» τις γυναικοκτονίες. «Τα κορίτσια που εξαφανίζονται αποτελούν μέρος του τοπίου, δυστυχώς», κατήγγειλε, εκτιμώντας ότι συχνά οι ερευνητές αντιμετωπίζουν με «επιπολαιότητα» τις υποθέσεις αυτές.