Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και πολυάριθμοι αστέρες από το χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου τίμησαν χθες βράδυ τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Οπρα Ουίνφρι, τον τραγουδοποιό Πολ Μακάρντεϊ και άλλες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης και του θεάματος για τη συνολική προσφορά τους στη μουσική, το θέατρο και την τηλεόραση.

Ο Μερλ Χάγκαρντ, συνθέτης και τραγουδιστής της κάουντρι μουσικής, ο συνθέτης του Μπρόντγουεϊ Τζέρι Χέρμαν και ο χορευτής και χορογράφος Μπιλ Τ. Τζόουνς συγκαταλέγονται επίσης στα πρόσωπα που τιμήθηκαν χθες στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κένεντυ για την απονομή των βραβείων του 2010 προς τους ανθρώπους της τέχνης, που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Ουάσινγκτον.

»Παρά το γεγονός ότι οι τιμώμενοι σε αυτή τη φάση διαθέτουν ο καθένας τους ξεχωριστά ανυπέρβλητο ταλέντο, η αλήθεια είναι πως απόψε δεν αναγνωρίζεται το τι έχουν πετύχει στην καριέρα τους ως μεγάλοι συνθέτες, στιχουργοί, χορευτές ή διασκεδαστές», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα μιλώντας στην έναρξη της εκδήλωσης.

«Αντίθετα, βραβεύονται για τη μοναδική τους ικανότητα να μας ενώνουν όλους μαζί και να κατακτούμε κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά είμαστε, όχι απλά ως Αμερικανοί αλλά ως ανθρώπινες υπάρξεις» συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Αστέρες του Χόλιγουντ και γενικά άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου τίμησαν τους πέντε βραβευθέντες και επένδυσαν με αρκετό χιούμορ τα επαινετικά τους σχόλια.

Ο πρόεδρος Ομπάμα πειράζοντας τον Πολ Μακάρντεϊ είπε ότι έχει γίνει «τακτικός θαμώνας του Λευκού Οίκου» και πρόσθεσε ότι είναι ο «θρύλος μιας ζωής» καθώς ερμήνευσε το τραγούδι των Beatles «Michelle» για την πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα στις αρχές το χρόνου.

Μεταξύ των προσκεκλημένων που ξεχώρισαν στην εκδήλωση ήταν οι μεγάλες κυρίες του Μπρόντγουεϊ Άντζελα Λάντσμπουρι, Κάρολ Τσάνινγκ και Τσίτα Ριβέρα, που τραγούδησαν αποσπάσματα από μιούζικαλ του Τζέρι Χέρμαν και οι τραγουδιστές της κάουντρι Βινς Γκιλ, Βίλι Νέλσον, Κιντ Ροκ και Σέριλ Κρόου που ανέβηκαν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν μελωδίες του Χάγκαρντ.