Ντυμένες με στολές νοσοκόμων μιας άλλης εποχής, οι influencers και τα μοντέλα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας ποζάρουν δίπλα σε τανκς και στρατιώτες σε μια χοντροκομμένη προσπάθεια να ενισχύσουν τη ρωσική πολεμική προπαγάνδα.

Η χαμογελαστή ομάδα -που ονομάζεται «Sisters for Victory» (Αδελφές για τη Νίκη)- αναμείχθηκε με τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς οι στολές τους έφεραν το σύμβολο «Z» που προωθούσε τη βίαιη εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο που μαίνεται για 65 μέρες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ορισμένες από τις γυναίκες φέρεται να είναι «σύζυγοι και φίλες» στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία.

Ρωσίδες influencers

Τα στιγμιότυπά τους στην περιοχή Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας αναρτήθηκαν στο Instagram και στον ρωσικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης VK.

Μοντέλα, influencers στη μάχη της προπαγάνδας

Πόζαραν ενώ έφεραν κέικ με αφορμή το ορθόδοξο Πάσχα στα στρατεύματα και προηγουμένως είχαν κινηματογραφηθεί να τραγουδούν ένα θαλασσινό τραγούδι σε μια προσπάθεια να πείσουν τους νέους στη Ρωσία για την ανάγκη του πολέμου.

Ανάμεσά τους και η Alyona Boyko, η οποία έχει 30.000 και πλέον ακολούθους στο TikTok και το Instagram. Το προπαγανδιστικό της μήνυμα προς τους στρατιώτες ήταν: «Είναι πολύ σημαντικό να μην τα παρατήσετε τώρα, να είστε πιο δυνατοί παρά τις αντιξοότητες. Οι δύσκολες στιγμές θα περάσουν και αργά ή γρήγορα, όλα θα πάνε καλά».

Η Violetta Moskalenko, 19 ετών, η οποία έχει πάνω από 3.000 followers στο Instagram, είναι μοντέλο που συμμετείχε στην Εβδομάδα Μόδας του Λουχάνσκ.

Άλλες «νοσοκόμες» είναι η συμμετέχουσα σε διαγωνισμό ομορφιάς Maria Okorokova και η ηθοποιός Anastasia Chepurova. Η Valeria Rusina είναι φοιτήτρια ιατρικής και η Sofia Vorobyrova, 23 ετών, είναι παιδίατρος. Η Anastasia Migal, 20 ετών, είναι ασκούμενη δικηγόρος που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο του Υπουργείου Εσωτερικών και πρωταθλήτρια σφαιροβολίας και δισκοβολίας. «Μέσα σε έξι χρόνια έχω κερδίσει 54 μετάλλια και 70 διπλώματα. Παρ’ όλα αυτά τα πολλαπλά επιτεύγματα, έχω ακόμα πολλές νίκες μπροστά μου», δήλωσε η ίδια.