Χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ είναι πολλές πόλεις της Γαλλίας, καθώς σύμφωνα με τις αρχές, έχουν σημειωθεί σε εθνικό επίπεδο πολλοί βανδαλισμοί στα δίκτυα των οπτικών ινών και ιδιαίτερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο ιστότοπος Zone ADSL κατέγραψε 9.156 βλάβες στο σταθερό διαδίκτυο τις τελευταίες 24 ώρες, που επηρέασαν κυρίως τους πελάτες του παρόχου Free και σε μικρότερο βαθμό εκείνους του SFR.

Σύμφωνα με το Free, που ανακοίνωσε πως έχει κινητοποιήσει τα συνεργεία του και ελπίζει ότι σε μια αποκατάσταση στη διάρκεια της ημέρας, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 04:00 τοπική ώρα.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, καλώδια διαπεριφερειακών οπτικών ινών, που διέρχονται από αυτοκινητόδρομους καθώς και σιδηροδρομικές και πλωτές γραμμές, κόπηκαν σκόπιμα σε πολλά σημεία, κυρίως στη σύνδεση Παρίσι-Λιόν και Παρίσι-Στρασβούργο (ανατολικά).

«Πρόκειται για μια ενέργεια ψηφιακής τρομοκρατίας; Ίσως, υπήρξε ένας μεγάλος αντίκτυπος γιατί ο συντονισμός των επιθέσεων στα καλώδια ήταν πολύ καλός, από ανθρώπους που αναμφίβολα γνωρίζουν το δίκτυο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νικολά Γκιγιόμ, που διευθύνει τον εναλλακτικό πάροχο για επαγγελματίες Netalis.