Καθώς οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές ετοιμάζονται για τις σφοδρές μάχες που αναμένονται στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, στο νότο, η μάχη για τη Μαριούπολη εξακολουθεί να μαίνεται, εδώ και περισσότερες από 40 ημέρες, με τους φιλορώσους αυτονομιστές να ανακοινώνουν, μόλις προ ολίγου πως κατέλαβαν το λιμάνι της πόλης.

Τη σχετική είδηση μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το Ria Novosti.

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», επεσήμανε νωρίτερα τη Δευτέρα, η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Από την αρχή υπερασπιζόμαστε τη Μαριούπολη εδώ και 47 μέρες. Βομβαρδιστήκαμε από αεροπλάνα, μας χτύπησαν από πυροβολικό και τανκς. Κρατήσαμε επάξια την άμυνα κάνοντας το αδύνατο. Αλλά κάθε πόρος έχει τη δυνατότητα να εξαντληθεί», ανέφερε η ίδια ταξιαρχία, η οποία προειδοποίησε, επίσης, πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν «περικυκλώσει» τους ουκρανούς υπερασπιστές της πόλης.

Дорогий український народ.Ми 36 бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського, незрадивши…

Posted by 36 окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського on Sunday, April 10, 2022

Πλησιάζει ο πόλεμος στα ανατολικά της χώρας

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε εξάλλου τη Δευτέρα (11/4), το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

«Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε σε ποια δεδομένα βασίζει τις προβλέψεις του το υπουργείο.