Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αυτές που έχουν «πιάσει» με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες των τελευταίων ημερών οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Πάθος, δάκρυα, χρώματα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνο. Όλα εκείνα δηλαδή που δίνουν στη ζωή μας κάποιο νόημα. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι πολλές και παντού.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αυτό είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Έτσι λοιπόν κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Ουκρανία: Κονιορτοποιημένα τανκ και η γάτα πρόσφυγας

Πέμπτη εβδομάδα πολέμου στην Ουκρανία και η Ρωσία συνεχίζει να αποσύρει μέρος των δυνάμεών της από την περιοχή του Κιέβου, ενώ οι δυνάμεις αυτές κατευθύνονται προς τη Λευκορωσία, δήλωνε Ουκρανός αξιωματούχος την Παρασκευή 1/4. Παράλληλα, ο κυβερνήτης του Τσερνίχιβ δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται και από τη δική του περιφέρεια, αν και δεν έχουν φύγει όλες.

Οι προσφυγικές ροές συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα για τα κράτη με τα οποία συνορεύει η Ουκρανία με τους πολίτες εκτός από τα βασικά τους προσωπικά είδη να μεταφέρουν μαζί τους και τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ σε διάφορα σημεία της εμπόλεμης σύρραξης ολόκληρα ρωσικά τάγματα τεθωρακισμένων βρίσκονται διαλυμένα και παρατημένα σε αρκετά σημεία της Ουκρανίας, δημιουργώντας ιδιόμορφα νεκροταφεία.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Νεκροταφεία που μεγαλώνουν συνεχώς καθώς τα θύματα πλέον του πολέμου είναι χιλιάδες με τις εικόνες από τις ταφές να είναι σπαρακτικές.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Το χαστούκι που επισκίασε τα Όσκαρ

Το χαστούκι του Σμιθ στον Κρις Ροκ

Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον παρουσιαστή Κρις Ροκ πάνω στη σκηνή κατά την παρουσίαση των Όσκαρ 2022 επισκίασε ακόμα και τα χρυσά αγαλματίδια που δόθηκαν στα καλύτερα φιλμ, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συντελεστές του παγκόσμιου σταρ σίστεμ. Ο Κρις Ροκ δέχθηκε την επίθεση μετά από απρεπές σχόλιο που έκανε για την σύζυγο του Σμιθ, Τζέιντα και το πρόβλημα αλωπεκίας που αντιμετωπίζει.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Ένα ρεκόρ που μπορεί να σημαίνει περισσότερα από απλά στατιστικά

Γεμάτο το Καμπ Νόου για γυναικείο αγώνα ποδοσφαίρου

Το γυναικείο ποδόσφαιρο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια και η απόδειξη έρχεται και από όσα γίνονται στην Ευρώπη, όπου οι ομάδες μεγάλων κλαμπ παίζουν μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες οπαδούς. Όπως έγινε στο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League, όπου σημειώθηκε ρεκόρ λόγω της παρουσίας 91.533 οπαδών στο κατάμεστο Καμπ Νόου. Ένα γεγονός που μπορεί να σηματοδοτεί μία γενικότερη αλλαγή στο άθλημα και τους υπαρκτούς έμφυλους διαχωρισμούς. Για την ιστορία η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 5-2.

Χονγκ Κονγκ: Το «ollie» και η μάσκες

Νεαροί κάνουν σκέιτ

Τα παιδιά θα παίξουν υπό όποιες συνθήκες. Παιδιά που φορούν μάσκες προσώπου ώστε να προστατευθούν από τον κορονοϊό παρακολουθούν έναν έφηβο να κάνει «ollie» με το skateboard του σε ένα πάρκο στο Χονγκ Κονγκ.

Κλαβέρια, Φιλιππίνες: Ο πεζοναύτης μέσα στην άμμο

Αμερικανός πεζοναύτης σε άσκηση

Ένας Αμερικανός πεζοναύτης παίρνει τη θέση του κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας κοινής στρατιωτικής άσκησης ΗΠΑ-Φιλιππίνων με τίτλο Balikatan, στις παραλίες της Κλαβέρια, στην επαρχία Κακαγιάν, στις βόρειες Φιλιππίνες. Αμερικανοί και Φιλιππινέζοι πεζοναύτες ξεπήδησαν από αμφίβια οχήματα και μεταφορικά ελικόπτερα για να υπερασπιστούν ένα νησί από πιθανούς επιτιθέμενους κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης και επίδειξης της αμερικανικής δύναμης πυρός που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις βόρειες Φιλιππίνες.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Μία έκθεση με καθυστέρηση 2 ετών

Γυναίκες φωτογραφίζονται

Οι άνθρωποι απολαμβάνουν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της Έκθεσης Ντουμπάι 2020 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το… 2022. Η παγκόσμια έκθεση στο Ντουμπάι, η καθυστερημένη από την πανδημία Expo 2020, έκλεισε την Πέμπτη 31/3 μετά από έξι μήνες συναυλιών, συνεδρίων και εορταστικών εκδηλώσεων.

Κολόμπο, Σρι Λάνκα: Βράζει ο πλανήτης από τις ανισότητες

Λεωφορείο καίγεται

Οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα παρακολουθούν αφού έβαλαν φωτιά σε λεωφορείο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από την ιδιωτική κατοικία του προέδρου της Σρι Λάνκα στα περίχωρα του Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και ένα κανόνι νερού για να διαλύσει αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους που διαμαρτύρονταν κοντά στην ιδιωτική κατοικία του προέδρου της χώρας. Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθεί για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα με τα οποία καταδίκαζαν τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Πραγιαγκράι, Ινδία: Μποτιλιάρισμα από βάρκες

Πολλά σκάφη σε μαρίνα

Η Ινδία δεν αντιμετωπίζει τεράστια κυκλοφοριακό πρόβλημα μόνο στους δρόμους της αλλά και στα… ποτάμια της. Σκάφη σταθμεύουν στον Γιαμούνα στο Πραγιαγκράι δημιουργώντας μία εικόνα κολλημένου δρόμου. Ο ποταμός θεωρείται ιερός από τους Ινδουιστές.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Το φεγγάρι καθηλώνει

Το φεγγάρι πίσω από κτήριο

Οι φωτογράφοι που συνεργάζονται με το Associated Press και βρίσκονται στη Γερμανία αρέσκονται στα καρέ που είναι προσανατολισμένα στη φύση σε παραλληλία με τον άνθρωπο και τη δραστηριότητά του. Έτσι λοιπόν και ο Michael Probst «έπιασε» ένα καταπληκτικό καρέ του Μαρτιάτικου φεγγαριού πίσω από ένα μεγάλο κτήριο.

Νότια Κορέα: Τα πολεμικά αεροπλάνα σε παρέλαση

Αεροπλάνα πολεμικά στοιχισμένα

Παρέλαση δεν κάνουν μόνο τα επίγεια μέσα και οι στρατιώτες αλλά και τα αεροπλάνα. Σε αυτή τη φωτογραφία που παρέχεται από το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, μαχητικά αεροσκάφη stealth F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας εκτελούν ένα «περίπατο του ελέφαντα» (σσ τα μαχητικά να βρίσκονται σε πλήρη στοίχιση πριν απογειωθούν) όπως λέγεται σε άγνωστη αεροπορική βάση στη χώρα.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Το παγκάκι και το αγνάντεμα μετ’ εμποδίων

Πολίτς κάθονται σε παγκάκια

Η αφρικανική σκόνη που βρίσκεται εδώ και μέρες στην Ελλάδα φαίνεται ότι «χτύπησε» και άλλες περιοχές της Μεσογείου με την Ισπανία να είναι μία από αυτές. Πολίτες προσπαθούν να χαρούν τη θάλασσα και τη θέα η οποία είναι θολή λόγω της σκόνης στην ατμόσφαιρα.