Η Ρωσία εντείνει την πίεση στο πόλεμο με την Ουκρανία και μετά τις επιτυχίες που σημείωσε στα περίχωρα του Κιέβου, εξαπέλυσε ένα νέο γύρο βομβαρδισμών στο Μικολάγιεφ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Οδησσό.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη της περιοχής κατοικίες έχουν πιάσει φωτιά, καθώς και ένα σουπερμάρκετ. «Αυτό που λένε οι Ρώσοι στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ» σχολίασε δηκτικά. Παράλληλα, τα social media έχουν «πλημμυρίσει» με βίντεο, που φέρονται να δείχνουν τα χτυπήματα που σημειώθηκαν.

Επίσης, εντείνονται οι φόβοι για το Κίεβο, καθώς εάν πέσει το Μικολάγιεφ, οι Ρώσοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση προς το Κίεβο, οπότε όχι μόνο μπορούν να κυκλώσουν την ουκρανική πρωτεύουσα, αλλά να χωρίσουν την χώρα στη μέση. Μάλιστα, σε περίπτωση που γινόταν αυτό, θα περικύκλωνε την πλειοψηφία του ουκρανικού στρατού, που πολεμάει στα ανατολικά.

Προς τα πού κινείται η ρωσική φάλαγγα

Η ρωσική φάλαγγα που αποτελεί ένα μικρό μέρος από το κονβόι που έχει σταθμεύσει έξω από την ρωσική πρωτεύουσα, κατέλαβε το χωριό Ozera, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά. Από εκεί, έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις στα περίχωρα, ειδικά προς τα δυτικά με τους Ρώσους να έχουν καταλάβει αρκετά εδάφη. Παράλληλα, ρωσικός στρατός καταλαμβάνει εδάφη στα ανατολικά του Κιέβου, με στόχο να δημιουργήσει έναν άμεσο διάδρομο επικοινωνίας με τα ρωσικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, Vitali Klitschko, ο μισός πληθυσμός της πόλης των περίπου τριών εκατομμυρίων έχει ήδη εγκαταλείψει την περιοχή. «Το Κίεβο έχει μετατραπεί σε φρούριο. Κάθε δρόμος, κάθε κτίριο, κάθε σημείο ελέγχου έχει οχυρωθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που ελέγχει η Ρωσία. Με κόκκινες διακεκομμένες γραμμές, τα εδάφη που κατέλαβε πρόσφατα ο ρωσικός στρατός