Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πριν λίγο ότι υπάρχουν ήδη πολλές πληροφορίες στα ΜΜΕ σχετικά με τα υποτιθέμενα σχέδια της Ρωσίας να κλιμακώσει την ένταση γύρω από την Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι σήμερα υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με έναν πόλεμο πλήρους κλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατανοούμε όλους τους κινδύνους, καταλαβαίνουμε ότι αυτοί οι κίνδυνοι υπάρχουν. Εάν ωστόσο εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με εισβολή 100%, αρχής γενομένης από τις 16, από τη Ρωσία στην Ουκρανία να μας τις δώσετε», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην επαρχία.

Ο ίδιος έκρινε ότι υπάρχουν «πάρα πολλές» ανακοινώσεις, που κάνουν λόγο για έναν «βαθύ, ολοκληρωτικό πόλεμο εκ μέρους της Ρωσίας».

«Εάν έχετε μια επιπλέον πληροφορία σχετικά με μια βέβαιη, κατά 100%, εισβολή, δώστε την μας!», τόνισε.

«Κατανοούμε τον κίνδυνο, γνωρίζουμε ότι βρίσκονται εκεί», συμπλήρωσε.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν εδώ και εβδομάδες ότι μια ρωσική εισβολή εναντίον της γειτονικής χώρας είναι επικείμενη και χθες ανέφεραν πως ενδεχομένως πρόκειται για θέμα ημερών.

«Εργαζόμαστε στο διπλωματικό επίπεδο, συζητάμε καθημερινά με τις αρχές διαφόρων χωρών, τους ηγέτες τους, σε διαφορετικά επίπεδα. Για αυτό ακριβώς θεωρούμε πως η διπλωματική οδός είναι η μόνη που θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση», σημείωσε σήμερα ο Ζελένσκι.