Τη ζωή περίπου 90 ανθρώπων στοίχισε η έκρηξη σε πρατήριο βενζίνης στην Άκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας. Πολλά από τα θύματα είχαν αναζητήσει στο σημείο καταφύγιο για να προστατευθούν από την καταρρακτώδη βροχή, ανακοίνωσε σήμερα η Πυροσβεστική.

Την έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοντινό χώρο στάθμευσης φορτηγών και επεκτάθηκε στο πρατήριο βενζίνης και σε άλλα κτίρια, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Πρινς Μπίλι Άναγκλεϊτ.

Η έκρηξη μετέτρεψε το βενζινάδικο σε ερείπια. «Οι άνθρωποι που είχαν βρει καταφύγιο στο πρατήριο της εταιρείας GOIL δεν είχαν καμιά ελπίδα να ξεφύγουν», δήλωσε ο Άναγκλεϊτ.

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τη φωτιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αστυνομικοί και στρατιώτες συμμετείχαν στη διάσωση παγιδευμένων στα ερείπια, δήλωσε ο δήμαρχος της Άκρα, Όκο Βαντερπούιτζε.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ατύχημα, δήλωσε ο Άναγκλεϊτ.

Δεκάδες οχήματα κάηκαν και η πυρκαγιά φαίνεται πως επεκτάθηκε σε ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες που ήταν σταθμευμένο κοντά στο πρατήριο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγές στα νοσοκομεία της περιοχής δήλωσαν ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το συγκεκριμένο πρατήριο βενζίνης ήταν από μέρες μόνιμα γεμάτο κόσμο που προσπαθούσε να προφυλαχθεί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

«Πρόκειται για μια καταστροφή», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Τζον Ντραμάνι Μαχάμα, ο οποίος μετέβη επιτόπου.